Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαδηλωτής ακρωτηριάστηκε σε βίαια επεισόδια στη Ρώμη

Διαδηλωτής ακρωτηριάστηκε σε βίαια επεισόδια στη Ρώμη

Ένας 47χρονος Περουβιανός έχασε το χέρι του από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού που κρατούσε στη διάρκεια διαδήλωσης στη Ρώμη. Τριάντα τραυματίες και έξι προσαγωγές ήταν ο απολογισμός της διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Ρώμη για το δικαίωμα στην στέγη και κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Ρέντσι. Δείτε το φωτορεπορτάζ

Ένας 47χρονος Περουβιανός έχασε το χέρι του από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού που κρατούσε στη διάρκεια διαδήλωσης στη Ρώμη. Τριάντα τραυματίες και έξι προσαγωγές ήταν ο απολογισμός της διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Ρώμη για το δικαίωμα στην στέγη και κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Ρέντσι.

Η μεγάλη πλειοψηφία των διαδηλωτών, συμμετείχε στην ειρηνική πορεία φωνάζοντας συνθήματα κατά των εξώσεων και του ολοένα και αυξανόμενου ποσοστού ανεργίας.

Ωστόσο, περίπου 70 άτομα συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα υπουργεία Οικονομικής Ανάπτυξης και Εργασίας, στην κεντρική Βία Βένετο.

Με καλυμμένο το πρόσωπο, φορώντας, σε πολλές περιπτώσεις, μπλε αδιάβροχα με κουκούλα, σταμάτησαν απέναντι από τους αστυνομικούς και γύρω στις 16:30 ώρα Ιταλίας, άρχισαν να πετούν φρούτα και μπουκάλια.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς τους παρατεταγμένους αστυνομικούς, εκείνοι απάντησαν με γκλομπ και δακρυγόνα.

Κύριο σύνθημα των ειρηνικών διαδηλωτών ήταν «πρέπει να ανατρέψουμε την κυβέρνηση Ρέντσι: ζητάμε σπίτι, αξιοπρέπεια, εισόδημα».

«Το δικαίωμα να μπορούν οι πολίτες να διαδηλώνουν για ένα θέμα τόσο σοβαρό όπως είναι το δικαίωμα στην στέγη, δεν μπορεί να συγχέεται με επεισόδια βίας, σαν και αυτά που ζήσαμε σήμερα το απόγευμα στην πόλη μας. Μια βία όχι μόνον σωματική, η οποία πλήττει έντονα, σε βάθος, όλη την πρωτεύουσα», δήλωσε ο δήμαρχος της Ρώμης, Ινιάτσιο Μαρίνο.

Ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν αυγά, κόκκινη μπογιά και λαχανικά στην πρόσοψη του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς, όμως, να συγκρουσθούν με την αστυνομία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024