Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΔΝΤ: Σημαντικός σταθμός για την Ελλάδα η έξοδος στις αγορές

ΔΝΤ: Σημαντικός σταθμός για την Ελλάδα η έξοδος στις αγορές

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), διά του εκπροσώπου του στην τρόικα Πολ Τόμσεν, χαιρέτισε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές κάνοντας λόγο για «σημαντικό σταθμό». Τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενημέρωσε ο Γιάννης Στουρνάρας για τις εξελίξεις όσον αφορά το 5ετές ομόλογο· θερμό το επενδυτικό ενδιαφέρον με τις προσφορές να ξεπερνούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα 16 δισ. ευρώ.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) διά του εκπροσώπου του στην τρόικα Πολ Τόμσεν, χαιρέτισε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές κάνοντας λόγο για «σημαντικό σταθμό» που θα βοηθήσει στη μερική κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών.

Ο κ. Τόμσεν καλωσόρισε την έξοδο, υπενθύμισε ότι ήταν ένας στόχος του προγράμματος η επιστροφή στις αγορές, και μίλησε για «σημαντικό σταθμό για την Ελλάδα που αποτελεί «δείγμα της επιτυχίας του προγράμματος».

«Χαιρετίζουμε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Στόχος του προγράμματος ήταν η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές. Είναι σημαντικός σταθμός και απτό δείγμα της επιτυχίας του προγράμματος» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Στουρνάρας: Πολύ θετική εξέλιξη

Το απόγευμα, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για τις εξελίξεις όσον αφορά το 5ετές ομόλογο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για πολύ θετικές εξελίξεις, τονίζοντας πως περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές την Πέμπτη, με το κλείσιμο του βιβλίου των αγορών.

«Ήρθαμε να ενημερώσουμε τον Πρόεδρο για μία θετική εξέλιξη, πολύ θετική εξέλιξη, θα έλεγα. Δεν μπορώ να σας πω πολλά απόψε. Περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε αύριο. Οι προσπάθειες, ο καλός προγραμματισμός επιβραβεύονται» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον για την ελληνική έκδοση είναι ισχυρότατο και οι προσφορές για τα 2,5-3 δισ. ευρώ που ζητά η Αθήνα ξεπερνούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα 16 δισ. ευρώ.

Το οικονομικό επιτελείο δεν αποκλείει και πτώση του επιτοκίου κάτω από το 5%, ενώ η γενικότερη πτώση των επιτοκίων δανεισμού εκτιμάται ότι θα έχουν ετήσιο όφελος για την ελληνική οικονομία που θα φτάνει τα 200 εκατ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024