Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

ABB και Philips ενώνουν τις δυνάμεις τους στον επαγγελματικό κτιριακό αυτοματισμό γ

Τα συστήματα φωτισμού Philips θα ενωθούν αρμονικά με τα συστήματα κτιριακού ελέγχου της ΑΒΒ, μειώνοντας το κόστος ανακαίνισης των επαγγελματικών κτιρίων μεσαίου και μικρού μεγέθους. Η ΑΒΒ, ηγέτης στις τεχνολογίες ενέργειας και αυτοματισμού, και η Philips, εταιρεία με ηγετική θέση στον τομέα του φωτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με στόχο να απλοποιηθούν […]

Τα συστήματα φωτισμού Philips θα ενωθούν αρμονικά με τα συστήματα κτιριακού ελέγχου της ΑΒΒ, μειώνοντας το κόστος ανακαίνισης των επαγγελματικών κτιρίων μεσαίου και μικρού μεγέθους.

Η ΑΒΒ, ηγέτης στις τεχνολογίες ενέργειας και αυτοματισμού, και η Philips, εταιρεία με ηγετική θέση στον τομέα του φωτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με στόχο να απλοποιηθούν οι διαδικασίες ενοποίησης των συστημάτων φωτισμού με συστήματα κτιριακού ελέγχου στα επαγγελματικά κτίρια. Ο συνδυασμός της πλούσιας εμπειρίας της Philips στον τομέα του φωτισμού LED με τη γνώση της ΑΒΒ σε ό,τι σχετίζεται με τον κτιριακό αυτοματισμό πρόκειται να ωφελήσει τους εγκαταστάτες συστημάτων, τους ιδιοκτήτες επαγγελματικών κτιρίων, τους διαχειριστές εγκαταστάσεων καθώς και όσους εργάζονται σε τέτοια κτίρια.

Στα κτίρια αυτά, το σύστημα φωτισμού της Philips θα συνεργάζεται αρμονικά με το λογισμικό αυτοματισμού της ΑΒΒ, ώστε να δίνεται η δυνατότητα του ενιαίου και εύκολου ελέγχου ενός επαγγελματικού περιβάλλοντος που περιλαμβάνει λειτουργίες φωτισμού, ελέγχου περσίδων, πρόσβασης στο κτίριο (access) και κλιματισμού (HVAC).

Ο κλιματισμός (HVAC) και ο φωτισμός αποτελούν το 70% της ενεργειακής κατανάλωσης στα επαγγελματικά κτίρια αλλά η ύπαρξη συστημάτων κτιριακού αυτοματισμού και ελέγχου μπορεί να βελτιώσει την ενεργειακή αποδοτικότητα κατά περίπου 30%. Η αναβάθμιση σε πιο αποδοτικά συστήματα ενέργειας αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τους διαχειριστές κτιρίων να πετύχουν σημαντική εξοικονόμηση στα λειτουργικά έξοδα.

Η σύμπραξη της ΑΒΒ και της Philips σε αυτόν τον τομέα θα απλοποιήσει τις διαδικασίες αναδιαμόρφωσης διαφόρων επαγγελματικών χώρων.

Σε ένα ξενοδοχείο, κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει την αλλαγή του σκηνικού φωτισμού με τη συνένωση διαφόρων μικρών αιθουσών σε μια μεγάλη αίθουσα συσκέψεων μόνο μέσα από ένα κλικ. Ή σε ένα εμπορικό κέντρο, ο υπεύθυνος κτιρίου θα μπορεί, με απλό τρόπο, να αναδιαμορφώσει ανάλογα την πρόσβαση, τον κλιματισμό και τον φωτισμό όταν ένας ενιαίος χώρος πρέπει να χωριστεί σε μικρότερους.

Ο Eric Rondolat, CEO της Philips Lighting δήλωσε: «Τα συστήματα LED φωτισμού της Philips, σε συνδυασμό με δυνατότητες ελέγχου, μπορούν να αποφέρουν έως 80% εξοικονόμηση ενέργειας συγκριτικά με τα συμβατικά συστήματα, ενώ συγχρόνως παρέχουν υψηλής ποιότητας φωτισμό για ένα άνετο και πιο παραγωγικό επαγγελματικό περιβάλλον. Η ΑΒΒ και η Philips θα στηρίξουν τους πελάτες τους, με το να προσφέρουν μαζί λύσεις τελευταίας τεχνολογίας για την ενεργειακή αποδοτικότητα και την αυξημένη λειτουργικότητα».

Ο Tarak Mehta, επικεφαλής του Low Voltage Products division της ΑΒΒ, πρόσθεσε: «Η ικανότητα να αναδιαμορφώσουμε τις λειτουργίες ενός επαγγελματικού χώρου με το άγγιγμα ενός κουμπιού, με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας, είναι το μέλλον. Η ΑΒΒ και η Philips θα εργαστούν μαζί, ώστε να προσφέρουν απλές και ευέλικτες λύσεις που θα επιτρέψουν την εισαγωγή αυτής της τεχνολογίας σε επαγγελματικά κτίρια».

Η ΑΒΒ (www.abb.com) είναι ηγέτης στις τεχνολογίες ενέργειας και αυτοματισμού και διευκολύνει εταιρείες κοινής ωφέλειας και βιομηχανίες να βελτιώσουν την απόδοσή τους με μειωμένες ταυτόχρονα επιπτώσεις στο περιβάλλον. Ο Όμιλος ΑΒΒ λειτουργεί σε περίπου 100 χώρες και απασχολεί περίπου 150.000 εργαζομένους.

Η Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) είναι μία εταιρεία που παρέχει ποικιλία προϊόντων και λύσεων για την υγεία και την ευημερία και εστιάζει στη βελτίωση του τρόπου ζωής, μέσω ουσιαστικών καινοτομιών στους τομείς της υγείας, του lifestyle και του φωτισμού. Με έδρα στην Ολλανδία, η Philips ανακοίνωσε το 2013 πωλήσεις 23,3 δισ. ευρώ και απασχολεί περίπου 115.000 εργαζόμενους, με πωλήσεις και υπηρεσίες σε περισσότερες από 100

χώρες. Η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στα προϊόντα καρδιακής φροντίδας, εντατικής παρακολούθησης και οικιακής υγείας, στις ενεργειακά αποδοτικές λύσεις, αλλά και σε νέες εφαρμογές, φωτισμού, καθώς και στο ανδρικό ξύρισμα, την περιποίηση και τη στοματική υγιεινή. Νέα από την Philips μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.philips.com/NewsCenter.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024