Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκινά η διαπραγμάτευση ΕΟΠΥΥ - γιατρών για τις νέες συμβάσεις εργασίας

Ξεκινά η διαπραγμάτευση ΕΟΠΥΥ – γιατρών για τις νέες συμβάσεις εργασίας

Την προσεχή εβδομάδα ξεκινά επισήμως η διαπραγμάτευση μεταξύ της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) και και της επιτροπής διαπραγμάτευσης του οργανισμού, με σκοπό τον καθορισμό των όρων της νέας σύμβασης των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Την προσεχή εβδομάδα ξεκινά επισήμως η διαπραγμάτευση μεταξύ της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) και και της επιτροπής διαπραγμάτευσης του οργανισμού, με σκοπό τον καθορισμό των όρων της νέας σύμβασης των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Σε επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, ενημέρωσε τους γιατρούς για το χρονοδιάγραμμα των συζητήσεων. Πρόκειται για μια σημαντική πρόοδο αφού, οι συμβεβλημένοι γιατροί αποτελούν τον βασικό πάροχο υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προς τους ασφαλισμένους.

Στην επαφή με τον κ. Κοντό, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ έθεσε εκ νέου το θέμα της διασύνδεσης των ηλεκτρονικών συστημάτων μεταξύ e-συνταγογράφησης και e-δαπυ, ώστε να γίνεται αυτόματη καταχώρηση των επισκέψεων και πράξεων στο σύστημα πληρωμής, με σκοπό την διευκόλυνση του έργου των ιατρών.

Επίσης, οι γιατροί επεσήμαναν την ανάγκη άμεσης πληρωμής των δεδουλευμένων τους, καθώς ακόμη δεν έχει πιστωθεί το σχετικό ποσό και παραμένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβριο του 2013.

Βασικοί διαπραγματευτικοί στόχοι των γιατρών είναι το δικαίωμα ανανέωσης όλων των συμβάσεων, η διασφάλιση τακτικής και επαρκούς χρηματοδότησης, η αναβάθμιση των ιατρικών αμοιβών, η βελτίωση των συνθηκών συνεργασίας με τακτική πληρωμή των δεδουλευμένων και τέλος η επαρκή – ποιοτική εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ με ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι έχει δηλώσει την αντίθεσή της σε οποιαδήποτε ρύθμιση «που θα περιορίζει την ελεύθερη πρόσβαση των ασθενών, μέσω του ασφαλιστικού τους ταμείου, σε ιατρικές υπηρεσίες». Καλεί μάλιστα τον ΕΟΠΥΥ να διασφαλίσει την πλήρη πρόσβαση των ασθενών σε φάρμακα και εξετάσεις, επισημαίνοντας ότι«η ιατρική δεν είναι μαθηματικά και δεν ασκείται με στείρα και περιοριστική εφαρμογή πρωτοκόλλων, κάτι τέτοιο θα έβαζε σε σοβαρό κίνδυνο την δημόσια υγεία καθώς τα πρωτόκολλα, όπου εφαρμόζονται, εφαρμόζονται ως πρόταση αντιμετώπισης ασθενειών και όχι ως περιοριστικοί κανόνες στην θεραπεία των ασθενών!»

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, παρά τις ελλείψεις σε συμβεβλημένους ιατρούς και την ύπαρξη του πλαφόν των 200 επισκέψεων, το 2013 πραγματοποιήθηκαν 9.236.337 επισκέψεις σε συμβεβλημένους ιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ, παρουσιάζοντας αύξηση 11,7% σε σχέση με το 2012. Αντίθετα το 2013 σε σχέση με το 2012, παρουσιάστηκε μείωση των επισκέψεων στις δημόσιες δομές του ΕΟΠΥΥ κατά 27,2%.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024