Γ.Μηλιός: Η χώρα δεν δεσμεύεται από αποφάσεις μνημονιακών κυβερνήσεων
Για «θράσος» του γερμανού υπουργού Οικονομικών που μιλά για επιτυχία του ελληνικού προγράμματος, κάνει λόγο σε σχόλιό του ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός, ισχυριζόμενος ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιδιώκει να «υπογράφονται συνεχώς νέα μνημόνια», ενώ προειδοποιεί «η χώρα δε δεσμεύεται από τις αποφάσεις των μνημονιακών κυβερνήσεων».
Για «θράσος» του γερμανού υπουργού Οικονομικών που μιλά για επιτυχία του ελληνικού προγράμματος, κάνει λόγο σε σχόλιό του ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός, ισχυριζόμενος ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιδιώκει να «υπογράφονται συνεχώς νέα μνημόνια», ενώ προειδοποιεί «η χώρα δε δεσμεύεται από τις αποφάσεις των μνημονιακών κυβερνήσεων».
«Ο κ. Σόιμπλε έχει μεγάλο θράσος.Μιλάει για «επιτυχία των μνημονίων» και απευθύνεται σε έναν λαό που έχει εξαθλιωθεί στη μεγάλη του πλειοψηφία τα τελευταία 4 χρόνια» αναφέρει ο κ. Μηλιός, συμπληρώνοντας ότι το «θράσος αυτό το αντλεί από ένα και μόνο γεγονός: Το ότι όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι σήμερα ήταν στην ίδια πλευρά με τον κ. Σόιμπλε και τα κοινωνικά συμφέροντα που εξυπηρετεί, και απέναντι στην πλειοψηφία του λαού».
Κατά τον υπεύθυνο Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σόιμπλε επιχειρεί να δεσμεύσει τη χώρα, προεξοφλώντας ότι «δεν θα γίνει κούρεμα χρέους και ότι θα υπογράφονται συνεχώς νέα μνημόνια» και προσθέτει: «Του απαντάμε ρητά και κατηγορηματικά: Η χώρα δε δεσμεύεται από τις αποφάσεις των μνημονιακών κυβερνήσεων.»
«Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται θα καταργήσει τη λιτότητα, και θα διαπραγματευθεί με όλους τους εταίρους της για μια επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, που θα το καθιστά βιώσιμο» προσθέτει ο κ. Μηλιός, ο οποίος καταλήγει υπενθυμίζοντας «τη δήλωση της Καγκελαρίου Μέρκελ στις 24/12/2013: «Αν έβγαινε η Ελλάδα από το ευρώ θα διαλυόταν η ευρωζώνη»».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το 30% που λείπει: Πώς η κατάρρευση των γεννήσεων τινάζει στον αέρα την αγορά εργασίας
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης στόχευσαν ισραηλινό μαχητικό F-16 – «Δεν υπέστη ζημιά», απαντά το Τελ Αβίβ
- Νέο βίντεο από το τροχαίο δυστύχημα μπροστά από τη Βουλή – Τα δραματικά λεπτά που ακολούθησαν μετά την φονική σύγκρουση
- Νικηφόρα έκλεισε τη σεζόν ο Πανιώνιος (3-0), «άλμα» παραμονής η Ελλάς Σύρου (1-0)
- Ήλιος, θάλασσα, τέχνη και σεξ – Όταν ο Πικάσο και η Λι Μίλερ πήγαν διακοπές υπό τη σκιά του φασισμού
- Αστυνομικός για το τροχαίο στη Βουλή: Ακολουθούσα ύποπτο όχημα – Αρνούμαι την κατηγορία θανατηφόρας επικίνδυνης οδήγησης
