Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισχυρός μετασεισμός 6,1 βαθμών στη Χιλή χωρίς τσουνάμι

Ισχυρός μετασεισμός 6,1 βαθμών στη Χιλή χωρίς τσουνάμι

Οι ισχυροί μετασεισμοί εξακολουθούν να ανησυχούν τους κατοίκους της βόρειας Χιλής, πολλοί από τους οποίους δεν επιστρέφουν ακόμα στα σπίτια τους. Η ισχυρότερη δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών καταγράφηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής χωρίς να υπάρξει προειδοποίηση για τσουνάμι.

Οι ισχυροί μετασεισμοί εξακολουθούν να ανησυχούν τους κατοίκους της βόρειας Χιλής, πολλοί από τους οποίους δεν επιστρέφουν ακόμα στα σπίτια τους.

Η ισχυρότερη δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών καταγράφηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής χωρίς να υπάρξει προειδοποίηση για τσουνάμι.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκε στις 22:37 τοπική ώρα (04:37 ώρα Ελλάδος) με το επίκεντρό του να εντοπίζεται 62χλμ νοτιοδυτικά της πόλης Ικίκε, σε βάθος 40,2 χλμ. Η εθνική υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων (Onemi) δεν ανέφερε θύματα.
{{{ map }}}
Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και σε πόλεις στο γειτονικό Περού, ιδίως στην Τάκνα και την Αρεκίπα, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να πεταχτούν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους. Οι Αρχές δεν ανέφεραν ζημιές.

Δυνάμεις του Στρατού εξακολουθούν να περιπολούν σε πόλεις της βόρειας Χιλής προκειμένου να αποφευχθούν οι λεηλασίες.

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά σε πολλές περιοχές, ενώ η Δικαιοσύνη προειδοποίησε ότι θα αναλάβει δράση σε περίπτωση που επιχειρήσεις ανεβάσουν αδικαιολόγητα τις τιμές βασικών αγαθών, προκειμένου να εκμεταλλευθούν την ανάγκη των ανθρώπων.

Ο σεισμός των 8,2 βαθμών -το βράδυ της Τρίτης- προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία και ανάγκασε σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024