Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πιο κοντά στην τετράδα η «Γιούβε», η Βασιλεία «κλέβει» τη 12η θέση

Πιο κοντά στην τετράδα η «Γιούβε», η Βασιλεία «κλέβει» τη 12η θέση

Ένα γκολ του Μπονούτσι στο 85ο λεπτό έκρινε την αναμέτρηση στο «Ζερλάν» ανάμεσα στη Λιόν και τη Γιουβέντους, δίνοντας τη νίκη με 1-0 στην πρωταθλήτρια Ιταλίας, που βρίσκεται πια μια «ανάσα» από τα ημιτελικά του Ευropa League. Σαφές προβάδισμα πρόκρισης για την τετράδα πήρε και η Βασιλεία μετά τη νίκη επί της Βαλένθια με 3-0 και τα νέα για τη 12η θέση της UEFA είναι άσχημα. Η Μπενφίκα νίκησε 1-0 την Αλκμααρ στην Ολλανδία και κρατάει στα χέρια της την πρόκριση. Προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε η Πόρτο, που επικράτησε 1-0 της Σεβίλης στο «Ντραγκάο».

Ένα γκολ του Μπονούτσι στο 85ο λεπτό έκρινε την αναμέτρηση στο «Ζερλάν» ανάμεσα στη Λιόν και τη Γιουβέντους, δίνοντας τη νίκη με 1-0 στην πρωταθλήτρια Ιταλίας, που βρίσκεται πια μια «ανάσα» από τα ημιτελικά. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη στο Τορίνο.

Κίτρινες: Τολίσο, Λόπες – Τζοβίνκο, Βούτσινιτς

ΛΙΟΝ (Ρεμί Γκαρντ): Λόπες, Μπεντιμό, Κονέ, Ουμτιτί, Φέρι, Μαλμπράνκ (86΄ Φεκίρ), Γκοναλόν, Μβουέμπα, Τολίσο, Λακαζέ (75΄ Γκομίς), Μπριάν (89΄ Νιέ).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Κιελίνι, Κάσερες, Μπονούτσι, Πογκμπά, Μαρκίζιο, Πίρλο, Ασαμόα, Ίσλα (78΄ Λιχαστάινερ), Τέβες (55΄ Βούτσινιτς), Οσβάλντο (62΄ Τζοβίνκο).


Η Βασιλεία έστειλε άσχημα νέα στην Ελλάδα

Σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Europa League πήρε η Βασιλεία μετά τη νίκη επί της Βαλένθια με 3-0.

Οι Ελβετοί αιφνιδίασαν τις «νυχτερίδες» σκοράροντας τα πρώτα δύο τέρματά τους με τον Ντελγάδο στο 34ο και 38ο λεπτό, ενώ ολοκλήρωσαν το θρίαμβό τους με τον Στόκερ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη στο «Μεστάγια».

Εάν ολοκληρωθεί ο θρίαμβος της Βασιλείας, τότε οι Ελβετοί θα ανέβουν στη 12η θέση της βαθμολογίας της UEFA, εκτοπίζοντας από εκεί την Ελλάδα!

Ακόμα και αν η Βασιλεία χάσει στο «Μεστάγια», αλλά με σκορ πρόκρισης, θα πάρει ακόμα ένα πόντο ως μπόνους και θα χρειάζεται απλώς μία ισοπαλία στα δύο παιχνίδια που θα δώσει στους «4» του Europa.

Μοναδική περίπτωση να παραμείνει η Ελλάδα 12η, είναι η Βασιλεία να αποκλειστεί από τη Βαλένθια.

Εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2015 δεν θα έχει εξασφαλισμένη θέση του στους ομίλους του Champions League της περιόδου 2015-16, όμως, υπάρχει και ένα σενάριο να αποφύγει τα προκριματικά.

Δηλαδή, εάν η κάτοχος του Champions League του 2015 εξασφαλίσει απευθείας θέση στους ομίλους της επόμενης διοργάνωσης και μέσα από το πρωτάθλημά της.

Κίτρινες: Ντιέ, Εμπολό – Σεντέρος

Βασιλεία (Μουράτ Γιακίν):
Σόμερ, Π. Ντέγκεν (46΄ Φρέι), Σαρ (72΄ Εμπολό), Σάουρο, Αλί, Σ. Ντέγκεν, Ντιέ, Ντελγάδο (58΄ Ελνενί), Στόκερ, Ντίαζ, Τσάκα

Βαλένθια (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Γκουαΐτα, Περέιρα, Ματιέ, Σεντέρος (25΄ Μπαραγκάν), Φενγκουλί, Μπερνάτ, Παρέχο, Καντάμπρια (70΄ Πιάτι), Κεϊτά, Αλκάθερ, Βάργκας


Η Μπενφίκα νίκησε την Αλκμααρ στην Ολλανδία

Η Μπενφίκα νίκησε 1-0 την Αλκμααρ στην Ολλανδία και κρατάει στα χέρια της την πρόκριση στους ημιτελικούς, εν όψει της ρεβάνς (10/3) της Λισαβόνας.

Παρά την κυριαρχία των γηπεδούχων στο α΄ ημίχρονο, ένα λάθος της άμυνας στο 48΄ δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να καταφέρει ο Σάλβιο να πετύχει το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

Κίτρινες: Ματίας Γιόχανσον – Γκαϊτάν, Σικέιρα, Σάλβιο, Μάξι Περέιρα

ΑΛΚΜΑΑΡ (Ντικ Αντβοκαατ): Εστέμπαν, Ματίας Γιόχανσον, Φίερχεβερ, Πόουλσεν (49΄ Γκούντμουντσον), Γκουβελέουβ, Γκούντελι (80΄ Χένρικσεν), Ελμ, Μπέργχουϊς, Ορτίς, Άρον Γιόχανσον, Μπέερενς.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζόρζε Ζεσούς): Αρτούρ, Λουϊζάο, Μάξι Περέιρα, Σικέιρα, Γκαράι, Ρούμπεν Αμορίμ (39΄ λ.τρ. Αλμέιδα), Γκαϊτάν, Αντρέ Γκόμες, Καρντόσο (64΄ Λίμα), Σάλβιο, Ροντρίγκο (77΄ Μάρκοβιτς).


Προβάδισμα Πόρτο, ελπίδα για Σεβίλη

Προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε η Πόρτο, που επικράτησε 1-0 της Σεβίλης στο «Ντραγκάο». Το μοναδικό γκολ σημείωσε με εντυπωσιακή κεφαλιά ο Μανγκαλά στο 31ο λεπτό.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας προσπάθησε, έχασε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Γκαμέιρο στο 57΄, αλλά λυτρώθηκε από το δοκάρι (Κουαρέσμα) στο 92′ και θα προσπαθήσει να ανατρέψει το σκορ την επόμενη Πέμπτη (10/3) στο «Σάντσεθ Πιθχουάν».

Τρία λεπτά πριν το τέλος αποβλήθηκε με δύο κίτρινες στην ίδια φάση (!) ο Φερνάντο των γηπεδούχων, που θα χάσει τη ρεβάνς.

Κίτρινες: Μαρτίνες – Χ.Α. Ρέγες, Μορένο


Κόκκινη:
Φερνάντο (87΄)

ΠΟΡΤΟ (Λουϊς Κάστρο): Φαμπιάνο, Ντανίλο, Ντιέγκο Ρέγες, Μανγκαλά, Αλεξ Σάντρο, Κάρλος Εντουάρντο (57΄ Κιντέρο), Φερνάντο, Ντεφούρ (70΄ Ερέρα), Κουαρέσμα, Μαρτίνες, Βαρέλα (77΄ Γκίλας).

ΣΕΒΙΛΗ (Ουνάι Εμερι): Μπέτο, Ναβάρο, Καρίσο, Μορένο, Παρέχα, Κόκι, Μαρίν (63΄ Γκαμέιρο), Ράκιτιτς, Ιμπόρα (63΄ Φιγκέιρας), Μπάκα, Χοσέ Αντόνιο Ρέγες (74΄ Βιτόλο)

Δείτε την ενημέρωση από το twitter της UEFA…

Στις πρώτες αναμετρήσεις για την προημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Αλκμααρ (Ολλανδία) – Μπενφίκα (Πορτογαλία) 0-1

Λιόν (Γαλλία) – Γιουβέντους (Ιταλία) 0-1

Βασιλεία (Ελβετία) – Βαλένθια (Ισπανία) 3-0

Πόρτο (Πορτογαλία) – Σεβίλη (Ισπανία) 1-0

* Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 10 Απριλίου

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (24 Απριλίου και 1 Μαΐου)

ΤΕΛΙΚΟΣ (14 Μαΐου στο Τορίνο)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024