Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Goldman Sachs Asset Management : Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο

Η Goldman Sachs Asset Management ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη λειτουργίας του νέου αμοιβαίου κεφαλαίου της, του Goldman Sachs Global Income Builder Portfolio, το οποίο υπάγεται στην οικογένεια των funds που λειτουργούν υπό την ομπρέλα της Goldman Sachs Funds SICAV, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο και συμμορφώνεται με τις οδηγίες του UCITS.

Η Goldman Sachs Asset Management ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη λειτουργίας του νέου αμοιβαίου κεφαλαίου της, του Goldman Sachs Global Income Builder Portfolio, το οποίο υπάγεται στην οικογένεια των funds που λειτουργούν υπό την ομπρέλα της Goldman Sachs Funds SICAV, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο και συμμορφώνεται με τις οδηγίες του UCITS.

Ο επενδυτικός σκοπός του fund είναι η παροχή ελκυστικού και σταθερού εισοδήματος, υπεραξίας και λιγότερης διακυμανσιμότητας από τις χρηματιστηριακές αγορές, υιοθετώντας μία στρατηγική ενεργητικής διαχείρισης και τοποθετούμενο σε ένα μεγάλο εύρος ευκαιριών σε μετοχές και σταθερό εισόδημα, τόσο σε παραδοσιακούς όσο και σε μη-παραδοσιακούς τομείς της αγοράς.

«Οι πελάτες μας εξακολουθούν να αναζητούν υψηλής ποιότητας λύσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους για ένα διατηρήσιμο εισόδημα. Συνδυάζοντας το δυναμικό των ομάδων μας Global Fixed Income και Fundamental Equity, πιστεύουμε ότι το Global Income Builder μπορεί να προσφέρει μία τέτοια λύση», δήλωσε ο Nick Phillips, επικεφαλής της μονάδας Third Party Distribution της GSAM για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Το Goldman Sachs Global Income Builder Portfolio έχει σχεδιαστεί να έχει πρόσβαση σε ευκαιρίες εισοδήματος σε ένα ευρύ φάσμα επενδύσιμων περιουσιακών στοιχείων. Tο fund εστιάζει σε μετοχές υψηλής ποιότητας και σε ομόλογα υψηλότερων αποδόσεων σε κλάδους που ενδεχομένως να είναι λιγότερο εκτεθειμένοι στην κυκλική φύση των αγορών, όμως ο ευέλικτος σχεδιασμός του τού επιτρέπει να επενδύει σε μη-παραδοσιακές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των μετατρέψιμων ομολογιών, των τραπεζικών δανείων, των προνομιούχων μετοχών, των REITs και των μετοχών του κλάδου ενεργειακών υποδομών.

Η ομάδα διαχείρισης έχει επίσης τη δυνατότητα να διαχειρίζεται ενεργά τον κίνδυνο επιτοκίου που πιστεύουμε ότι είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό, δεδομένης της προοπτικής για τα επιτόκια.

Το fund θα έχει μία τυπική κατανομή του χαρτοφυλακίου του, της τάξεως του 60% σε τίτλους σταθερού εισοδήματος και του 40% σε μετοχές, διαθέτοντας όμως τη δυνατότητα να μεταβάλλει την κατανομή αυτή ανάλογα με ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Το fund θα προσφέρει κατηγορίες μετοχών (μερίδια) οι οποίες επιδιώκουν να διανέμουν τόσο μερίσματα, όσο και μηνιαίο τοκομερίδιο.

Το χαρτοφυλάκιο θα διαχειρίζονται οι επενδυτικές ομάδες Global Fixed Income και Fundamental Equity της GSAM, που συγκροτούνται από περισσότερους των 300 επαγγελματιών, εξειδικευμένων σε συγκεκριμένους τομείς και κλάδους. Επενδυτική Επιτροπή θα διευκολύνει τη εποικοδομητική ανταλλαγή ιδεών και την ατομική ευθύνη για τις εκάστοτε επενδυτικές αποφάσεις.

Το fund θα προσφέρει μερίδια τόσο στο νόμισμα αναφοράς του, όσο και σε άλλα νομίσματα, με ελάχιστη αρχική επένδυση $5.000. Το fund θα προσφέρει επίσης μερίδια σχεδιασμένα για Θεσμικούς Επενδυτές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024