Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι gamers περνούν εύκολα τις εξετάσεις οδήγησης αλλά και τρακάρουν εύκολα

Οι gamers περνούν εύκολα τις εξετάσεις οδήγησης αλλά και τρακάρουν εύκολα

Έρευνα που διεξήχθη από βρετανική ασφαλιστική προκειμένου να ανιχνεύσει τις δυνατότητες και τις συνήθειες εκμάθησης οδήγησης, αναδεικνύει τους gamers με αδυναμία σε παιχνίδια-εξομοιωτές οδήγησης, πρωταθλητές στην απόκτηση διπλώματος οδήγησης, αλλά και πιο επιρρεπείς στα ατυχήματα.

Βρετανική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ασφαλιστική εταιρεία και αφορούσε τις δυνατότητες εκμάθησης των οδηγών κατέληξε σε ορισμένα ενδιαφέροντα συμπεράσματα αναφορικά με την οδήγηση εκείνων που έκαναν τα πρώτα τους μέτρα στην άσφαλτο, από την τιμονιέρα κάποιας παιχνιδοκονσόλας.

Σε δείγμα 1.419 οδηγών ηλικίας μεταξύ 18-50 ετών, το 73% εκείνων που έπαιζαν συχνά οδηγικά games πέρασε με την πρώτη τις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης. Το παραπάνω ποσοστό είναι κατά 15% υψηλότερο από το γενικό μέσο όρο επιτυχίας στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης στη γηραιά αλβιώνα.

Ωστόσο, η εκπαίδευση τους σε κάποια τιμονιέρα, joystick ή πληκτρολόγιο δεν είχε μόνο θετική πλευρά, καθώς σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 77% των gamers παραδέχτηκαν ότι μέσα στον πρώτο χρόνο της απόκτησης του διπλώματος οδήγησής τους, ενεπλάκησαν σε ατύχημα με το αυτοκίνητό τους.

«Η έρευνα μας δείχνει ότι η οδήγηση σε εξομοιωτή δίνει στους μαθητευόμενους μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο δρόμο. Ωστόσο, το ποσοστό ατυχημάτων στους νέους οδηγούς με αδυναμία στα παιχνίδια του είδους, είναι ανησυχητικά υψηλό, καθιστώντας σαφές ότι η πολλή αυτοπεποίθηση μπορεί να οδηγήσει σε λάθη. Το να οδηγείς ένα αυτοκίνητο και να είσαι ένας υπεύθυνος οδηγός δεν είναι παιχνίδι και τα ατυχήματα στον πραγματικό κόσμο μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες», σημειώνει χαρακτηριστικά η Charlotte Fielding, επικεφαλής της Privilege, της βρετανικής ασφαλιστικής που διεξήγαγε την έρευνα.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα ευρήματα της έρευνας, οι ερωτηθέντες μεταξύ 18-24 ετών απάντησαν σε ποσοστό 17% ότι απέκτησαν περισσότερη αυτοπεποίθηση για τις εξετάσεις του διπλώματος οδήγησης παίζοντας παιχνίδια όπως τα Gran Turismo, Need for Speed, Grand Theft Auto, και Forza Motorsport.

Οι άνδρες επίσης δήλωσαν σε ποσοστό 53% ότι ένιωθαν να αυξάνεται αυτοπεποίθησή τους για την οδήγηση παίζοντας κάποιο παιχνίδι ανάλογου περιεχομένου τη στιγμή, που το 62% των γυναικών δήλωσε ότι αντλούσε αυτοπεποίθηση από τις παραδοσιακές μεθόδους εκμάθησης.

Επίσης, μένοντας στα ευρήματα που αφορούν τις δυνατότητες εκμάθησης του… αθλήματος από άνδρες και γυναίκες, οι πρώτοι είναι πιο πιθανό, σε ποσοστό 52%, να περάσουν με την πρώτη τις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης έναντι 42% που είναι η αντίστοιχη πιθανότητα για τις γυναίκες.

Ωστόσο, οι άνδρες είναι εκείνοι που σε ποσοστό 25% είναι πιθανότερο να εμπλακούν σε ατύχημα τον πρώτο χρόνο απόκτησης του διπλώματος τους έναντι 18% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες.

Auto Express

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024