Ο Χατζής… έδωσε φιλί ζωής στον Ηλυσιακό κόντρα στον Ίκαρο
Σπουδαία νίκη με την οποία διατηρεί τις ελπίδες παραμονής στην Α1 μπάσκετ, πέτυχε ο Ηλυσιακός επικρατώντας 79-71 του Ικαρου Χαλκίδας στο κλειστό των Ιλισίων. Ο βετεράνος Νίκος Χατζής και ο Στέλιος Ιωάννου ήταν κορυφαίοι των νικητών με 19 και 17 πόντους αντίστοιχα.
Σπουδαία νίκη με την οποία διατηρεί τις ελπίδες παραμονής στην Α1 μπάσκετ, πέτυχε ο Ηλυσιακός επικρατώντας 79-71 του Ικαρου Χαλκίδας στο κλειστό των Ιλισίων. Ο βετεράνος Νίκος Χατζής και ο Στέλιος Ιωάννου ήταν κορυφαίοι των νικητών με 19 και 17 πόντους αντίστοιχα.
Με μάτι που… γυάλιζε μπήκαν στο ματς οι γηπεδούχοι που ολοκληρωτικό μπάσκετ, εξασφαλίζοντας από την αρχή διψήφια διαφορά με πρωταγωνιστές Ιωάννου και Πίγκραμ (14-3 στο 5΄). Συνέχισαν έτσι έπαιξαν και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, δημιουργώντας “double score” 30-15 και δείχνοντας ότι ελέγχουν απόλυτα το ματς.
Και ξαφνικά επικράτησε… συσκότιση για την ομάδα του Δημήτρη Κουστένη, που κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να γκρεμίσει ό,τι έχτιζε. Από το 35-18 στο 15ο λεπτό, το σκορ έγινε 40-37 με σερί 5-19 μέσα σε τέσσερα λεπτά για τους φιλοξενούμενους.
Ο Ρόμπερσον ήταν σε εκπληκτική κατάσταση και σκόραρε από παντού, ενώ ο Γκαγκαλούδης οργάνωνε άψογα το παιχνίδι για τον Ικαρο, που στις αρχές της τρίτης περιόδου κατάφερε να εκμηδενίσει τη διαφορά και με πέντε συνεχόμενους πόντους του Γκαγκαλούδη να περάσει για πρώτη φορά μπροστά (45-47 στο 23΄).
Ο Ιωάννου και ο Χατζής προσπάθησαν να αφυπνίσουν τους συμπαίκτες τους, αλλά ο Ηλυσιακός αδυνατούσε να βρει αντίδοτο για το “φονικό” δίδυμο Γκαγκαλούδη, Ρόμπερσον. Ετσι, το ματς εξελίχθηκε σε θρίλερ, με τον Γούντγουολ να αστοχεί σε διαδοχικές κρίσιμες επιθέσεις και τον Χατζή να αποδεικνύεται ψύχραιμος στις βολές για τους γηπεδούχους, που έφτασαν στη νίκη με το τελικό 79-71.
Ο Ισπανός Ζιλ Μανθάνο είναι ο πρώτος ρέφερι που απέβαλε τον Μέσι, ενώ πιο πριν ο Αργεντινός σταρ είχε αρνηθεί να του δώσει το χέρι του, μετά το τέλος αγώνα! Στιγμές από την καριέρα του
Κυριαρχικός στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε στην Πυλαία, στο εξ’ αναβολής παιχνίδι για την 21η αγωνιστική της Greek Basketball League, επί του Άρη Betsson, με 88-77.