Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Επαναβεβαίωση της συμφωνίας ζητά ο Ματίας Μορς

Προειδοποίηση προς την κυβέρνηση για τήρηση των συμφωνηθέντων απευθύνει η τρόικα, μέσω του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ματίας Μορς, ο οποίος φέρεται να διαμηνύει ότι η συμφωνία για την απελευθέρωση της αγοράς του γάλακτος είναι προαπαιτούμενο και χωρίς αυτήν δεν ισχύει ολόκληρη η συμφωνία. Δεν γνωρίζω την ύπαρξη τέτοιου e-mail, ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Προειδοποίηση προς την κυβέρνηση για τήρηση των συμφωνηθέντων απευθύνει η τρόικα, μέσω του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ματίας Μορς, ο οποίος φέρεται να διαμηνύει ότι η συμφωνία για την απελευθέρωση της αγοράς του γάλακτος είναι προαπαιτούμενο και χωρίς αυτήν δεν ισχύει ολόκληρη η συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ματίας Μορς είχε σχετική τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Νωρίτερα, αντίστοιχες πληροφορίες έκαναν λόγο για επιστολή της τρόικας αναφορικά με τη ρύθμιση για το γάλα.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στην τηλεόραση του Σκάι.

«Εγώ δεν έχω δει τέτοια e-mail, σαν και αυτά που φημολογείται ότι έχουν υπάρξει. Εκείνο που ξέρω είναι ότι υπάρχουν συνεχείς επαφές των τεχνικών ομάδων της κυβέρνησης με τις τεχνικές ομάδες της τρόικας έτσι ώστε να ελεγχθούν επιμέρους κείμενα», είπε ο κ. Χατζηδάκης, συμπληρώνοντας:

«Αυτό που ξέρω ακόμη είναι ότι η κυβέρνηση προφανώς είναι αποφασισμένη να τιμήσει τη συμφωνία, ειδικά σε αυτή τη φάση που φαίνεται να βγαίνουμε στο ξέφωτο.»

«Είναι λογικό η τρόικα να είναι υπέρ των συμφωνηθέντων. Εξίσου λογικό όμως, και αυτονόητο, είναι να είμαστε και εμείς υπέρ των συμφωνηθέντων» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Είναι ώρα τώρα, πιστεύετε, η κυβέρνηση να μην τιμήσει της συμφωνίες; Όπως τίμησε τις προηγούμενες συμφωνίες θα τηρήσει και αυτές. Και δεν χρειάζεται, προφανώς, καμία υπόδειξη για αυτό» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση εάν η συμφωνία στην οποία έχει καταλήξει η κυβέρνηση με τους βουλευτές είναι ίδια με εκείνη της κυβέρνησης με την τρόικα, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε:

«Βεβαίως. Αλλά προσέξτε: Αυτά που συμφωνήσαμε με την τρόικα είναι ένα πολιτικό πλαίσιο, το οποίο εξειδικεύεται. Σε κάποιες περιπτώσεις εξειδικεύεται περισσότερο και σε άλλες λιγότερο.»

«Αλλαγές μπορεί να γίνονται μέσα στο πλαίσιο της κοινής λογικής, της επιστήμης και της υφιστάμενης συμφωνίας» δήλωσε.

Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε «τεχνικές επαφές» αυτές τις παρεμβάσεις της τρόικας. «Δεν υπάρχει κάτι το έκτακτο, που έχει μία ιδιαίτερη βαρύτητα» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024