Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Και επίσημα υποψήφιος για την προεδρία της Αιγύπτου ο στρατάρχης αλ Σίσι

Και επίσημα υποψήφιος για την προεδρία της Αιγύπτου ο στρατάρχης αλ Σίσι

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Αιγύπτου ανακοίνωσε ο στρατάρχης Αμπντελφατάχ αλ Σίσι, θέτοντας τέλος στα πολύμηνα σενάρια. «Bγάζω την στολή για να υπερασπιστώ τη χώρα» είπε σε διάγγελμά του, καλώντας τους Αιγυπτίους να εργαστούν για μία χώρα «χωρίς τρόμο» -σε έμμεση αναφορά στους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Η ανακοίνωση σχεδόν προδιαγράφει το αποτέλεσμα της προεδρικής κάλπης, καθώς θεωρείται ότι κανείς πολιτικός υποψήφιος δεν μπορεί να απειλήσει την κυριαρχία του αλ Σίσι.

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Αιγύπτου ανακοίνωσε ο στρατάρχης Αμπντελφατάχ αλ Σίσι, θέτοντας τέλος στα πολύμηνα σενάρια.

Η ανακοίνωση σχεδόν προδιαγράφει το αποτέλεσμα της προεδρικής κάλπης, καθώς θεωρείται ότι κανείς πολιτικός υποψήφιος δεν μπορεί να απειλήσει την κυριαρχία του αλ Σίσι.

«Bγάζω την στολή για να υπερασπιστώ τη χώρα» είπε σε διάγγελμά του το βράδυ της Τετάρτης, μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του από τα αξιώματά του (τυπικό βήμα για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας).

«Η χώρα απειλείται από τρομοκράτες» τόνισε, καλώντας τους Αιγυπτίους να εργαστούν για μία χώρα «χωρίς φόβο», λέγοντας πως ο ίδιος «δεν μπορεί να κάνει θαύματα».

Ενδεικτικά, αρκετές προσωπικότητες που θα είχαν ενδεχομένως ελπίδες για την προεδρία είχαν πει ότι θα περίμεναν να δουν εάν ο στρατάρχης θα έθετε ή όχι υποψηφιότητα για να αποφασίσουν -την ώρα που η δημοφιλία του είναι στα ύψη.

Ο Αμπντελφατάχ αλ Σίσι βρισκόταν, ως στρατηγός τότε, πίσω από την ανατροπή του ισλαμιστή Μόρσι τον περυσινό Ιούλιο και κρατά έκτοτε ουσιαστικά τα ηνία στη χώρα (τύποις, εκτός από επικεφαλής του στρατού, είχε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Άμυνας στη νέα κυβέρνηση του Καΐρου).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η πτώση της Ποδοσφαιρικής Ρώμης

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024