Οριακή υποχώρηση της ιδιωτικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη το Μάρτιο
Οριακή πτώση κατέγραψε το Μάρτιο ο δείκτης ΡΜΙ για την δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Markit, ο σύνθετος δείκτης PMI ανήλθε το Μάρτιο στις 53,2 μονάδες, από 53,3 μονάδες το Φεβρουάριο. Ο δείκτης PMI για τον κλάδο μεταποίησης έμεινε αμετάβλητος στις 53 μονάδες, από 53,2 τον Φεβρουάριο.
Οριακή πτώση κατέγραψε το Μάρτιο ο δείκτης ΡΜΙ για την δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Markit, ο σύνθετος δείκτης PMI ανήλθε το Μάρτιο στις 53,2 μονάδες, από 53,3 μονάδες το Φεβρουάριο. Ο δείκτης PMI για τον κλάδο μεταποίησης έμεινε αμετάβλητος στις 53 μονάδες, από 53,2 τον Φεβρουάριο. Στις υπηρεσίες ο δείκτης ΡΜΙ υποχώρησε στις μονάδες 52,4 από 52,6 τον προηγούμενο μήνα.
Η ανάλυση της Markit κάνει λόγο για αύξηση των ενδείξεων αποπληθωρισμού, κάτι που δεν εντοπίζεται μόνο στην περιφέρεια, αλλά και σε χώρες όπως η Γερμανία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία οι δραστηριότητες του ιδιωτικού κλάδου στη Γερμανία αναπτύχθηκαν με βραδύτερο ρυθμό το Μάρτιο. Ο σύνθετος δείκτης ΡΜΙ υποχώρησε στις 55 μονάδες, από 56,4 το Φεβρουάριο.
Αντιθέτως, με τον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων 2,5 ετών αναπτύχθηκαν οι δραστηριότητες στον ιδιωτικό τομέα της Γαλλίας, όπου ο σύνθετος δείκτης ΡΜΙ ανήλθε στις 51,6 μονάδες το Μάρτιο από 47,0 το Φεβρουάριο.
Σημαντική συμβολή είχε η μεταποίηση όπου ο ΡΜΙ ανήλθε στις 51,9 μονάδες τον Μάρτιο από 49,7 τον προηγούμενο μήνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ξανά στον «αέρα» η Κεντρική Επιτροπή – Παρόντες οι «κομμένοι» – Εν αναμονή αποφάσεων
- BILD: «Έκλεισε αριστερό μπακ η Άουγκσμπουργκ» – Τι γράφουν για τον Γιαννούλη
- Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια οι συλληφθέντες για τη φονική επίθεση στο σπίτι της Βάγιας Νέστορα
- Πώς να προστατέψετε τις καταθέσεις από κατασχέσεις
- Θεσπρωτία: Για εμπρησμό από αμέλεια συνελήφθη άνδρας που έβαλε φωτιά στο Καστρί
- Πάολα Ρεβενιώτη: Φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα της είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο
- Η γήρανση του πληθυσμού ίσως να μην κοστίζει όσο φοβόμαστε
- Το μήνυμα του Παπανικολάου μετά την ανανέωση: «Να δημιουργήσουμε νέες θρυλικές στιγμές για τον Ολυμπιακό μας» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442