Μέγα πλήθος στη Μαδρίτη, τελευταίο σταθμό της «πορείας για την αξιοπρέπεια»
Στην ισπανική πρωτεύουσα κατέληξε το Σάββατο η λεγόμενη «πορεία για την αξιοπρέπεια», μια πρωτοβουλία πολιτών που διέσχιζε εδώ και ένα μήνα τη χώρα με στόχο να φτάσει στη Μαδρίτη, να διαμαρτυρηθεί για τις περικοπές και να ζητήσει «ψωμί, δουλειά, στέγη για όλους και όλες». Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους της Μαδρίτης, από την Ατότσα μέχρι την Πλάθα Κολόν.
Στην ισπανική πρωτεύουσα κατέληξε το Σάββατο η λεγόμενη «πορεία για την αξιοπρέπεια», μια πρωτοβουλία πολιτών που διέσχιζε εδώ και ένα μήνα τη χώρα με στόχο να φτάσει στη Μαδρίτη, να διαμαρτυρηθεί για τις περικοπές και να ζητήσει «ψωμί, δουλειά, στέγη για όλους και όλες».
{{{ map }}}
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους της Μαδρίτης, από την Ατότσα μέχρι την Πλάθα Κολόν.
«Δεν είμαστε σε κανένα κόμμα, θέλουμε απλά να στείλουμε το μήνυμα ότι πολύς κόσμος περνά άσχημα. Εγώ ζω με 400 ευρώ» δήλωσε ο Χάιμε, ο οποίος ήρθε στη Μαδρίτη από τη Βαλένθια.
Ο ίδιος, όπως εξήγησε στην εφημερίδα El Mundo, εκφράζει την απορία του για το γεγονός ότι μία τόσο μεγάλη πρωτοβουλία σχεδόν αποσιωπήθηκε από το Μέσα Ενημέρωσης.
Ο Αντόνιο Μεχία εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι πέρασε τις τελευταίες 20 μέρες κυριολεκτικά στο δρόμο με λίγο ύπνο σε φορτηγάκια και πολύ περπάτημα: «Αξιζε όμως τον κόπο η θυσία βλέποντας αυτό το πλήθος» τόνισε.
Ο Αντρές ήρθε από τη Σεβίλη με τη γυναίκα του και τη μία του κόρη. «Η άλλη κόρη μου αναγκάστηκε να μεταναστεύσει για να βρει δουλειά» είπε.
Στόχος της κινητοποίησης είναι να αναδειχθεί η οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κοινωνικές δομές στη χώρα, λόγω των περικοπών της κυβέρνησης, «σύμφωνα με αυτά που ζητά η τρόικα». Και σε μια χώρα όπου, επισήμως, δεν πήγε ποτέ η τρόικα.
Την κινητοποίηση στήριξαν κόμματα της Αριστεράς, συνδικαλιστικές οργανώσεις, πάνω από 100 οργανώσεις πολιτών, το Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά και η «Coordinadora 25S», η οποία έγινε γνωστή από την ανθρώπινη αλυσίδα που δημιούργησε πρόσφατα γύρω από το Κογκρέσο.
Πρωτοφανής ήταν και η κινητοποίηση των Αρχών. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου ήταν σε επιφυλακή 1.750 αστυνομικοί σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας.
Αργά το βράδυ του Σαββάτου σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ νεαρών και αστυνομικών, αλλά και υλικές ζημιές σε υποκαταστήματα τραπεζών. Τουλάχιστον τρία άτομα συνελήφθησαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποιοι ξαναγράφουν το βιβλίο της πολυτέλειας
- Ιράν: Νέα σειρά βομβαρδισμών εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ
- Άργος: Η μαγνητική τομογραφία του 20χρονου δείχνει τη μοιραία σφαίρα
- SMB: Μπαταρίες μεταλλικού νατρίου φορτίζουν σε 4 λεπτά – Εντυπωσιακά αποτελέσματα στις δοκιμές
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ανοίγουν φάκελοι
- Βενεζουέλα: Αγγίζουν τους 4.500 οι νεκροί από το διπλό σεισμό
- Γαλλία: Συναγερμός για «εξαιρετικά σφοδρή» πυρκαγιά σε δάσος νοτιοανατολικά του Παρισιού
- Γιορτή σήμερα 13 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442