Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να μιλάει για κατεστημένο της ΕΠΟ», λέει ο Δώνης

«Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να μιλάει για κατεστημένο της ΕΠΟ», λέει ο Δώνης

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε για τη διαμάχη του με τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι η απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων δικαίωσε τον ίδιο και δεν άφησε περιθώρια για... δικαιολογίες (όπως τις χαρακτήρισε) από τους ανθρώπους του «Δικεφάλου». Ο πρώην τεχνικός της ασπρόμαυρης ΠΑΕ που πλέον εργάζεται στην Κύπρο αναφέρθηκε και στη συζήτηση που είχε κάνει με τον Ιβάν Σαββίδη για συμβιβασμό, ενώ μίλησε και για την πιθανότητα να αναλάβει την Εθνική ομάδα.

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε για τη διαμάχη του με τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι η απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων δικαίωσε τον ίδιο και δεν άφησε περιθώρια για… δικαιολογίες (όπως τις χαρακτήρισε) από τους ανθρώπους του «Δικεφάλου». Ο πρώην τεχνικός της ασπρόμαυρης ΠΑΕ που πλέον εργάζεται στην Κύπρο αναφέρθηκε και στη συζήτηση που είχε κάνει με τον Ιβάν Σαββίδη για συμβιβασμό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Δώνης στο «Sentragoal»:

Για την υπόθεση του ΠΑΟΚ: «Εγώ είπα ότι δεν είναι το θέμα μου να πέσει ο ΠΑΟΚ ούτε είχα μπει ποτέ σε αυτή τη λογική. Εγώ αυτό που θέλω να δηλώσω και είναι ξεκάθαρο αυτό που θα πω είναι – και να το κλείσουμε πολύ γρήγορα το θέμα – ότι κανένας δεν είναι πάνω από το νόμο. Η κάθε χώρα έχει τους νόμους τους, είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τους νόμους.

Από εκεί και πέρα, όταν κάποιοι δεν είναι συνεπείς σε αυτά που πρέπει να κάνουν, υπάρχουν κάποιες νομικές διαδικασίες που δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Φυσικά και δε θα ήθελα ο ΠΑΟΚ να πέσει και να είμαι εγώ υπεύθυνος ούτε θα ήθελα εγώ να δημιουργήσω προβλήματα.

Νομίζω ότι άλλοι έχουν δημιουργήσει τα προβλήματα. Είναι σημαντικό για μας η χθεσινή νίκη στο πολιτικό δικαστήριο, γιατί έχει μεγάλη διαφορά, γιατί μέχρι τώρα υπήρχε η δικαιολογία του ΠΑΟΚ για το κατεστημένο της ΕΠΟ, ενώ τώρα δεν μπορεί να μιλήσει για κατεστημένο στα πολιτικά δικαστήρια.

Ακόμα και εκεί έχασε ο ΠΑΟΚ, γιατί θεωρώ ότι στη δικιά μας την περίπτωση ο ΠΑΟΚ έχει 100% άδικο. Θα έπρεπε το θέμα να λήξει με μεγαλύτερο σεβασμό, να το λήξουμε μέσα σε δύο-τρία λεπτά. Δυστυχώς δεν το λήξαμε, η ευθύνη βαραίνει τους υπεύθυνους του ΠΑΟΚ και εκεί νομίζω πρέπει να τελειώσει και να ακολουθήσουν όλα αυτά τα πράγματα.

Εγώ ούτως ή άλλως έχω στείλει και το συμβόλαιό μου του ΑΠΟΕΛ, να αφαιρεθεί και το συμβόλαιό μου στο ΑΠΟΕΛ και να προχωρήσει η διαδικασία και αυτό το θέμα να τελειώσει οριστικά».

Για το αν αληθεύει ότι για 200.000 ευρώ, το ποσό της αποζημίωσης που δεν θέλησε να δώσει ο Ιβάν Σαββίδης, έχει γίνει όλη η ιστορία: «Να τα πούμε λίγο πολύ γρήγορα. Εγώ είχα ένα συμβόλαιο δύο ετών, κλειστό. Έγινε μια αναπροσαρμογή 25 Φεβρουαρίου, γιατί αν πέρναγε 28 Φεβρουαρίου ο ΠΑΟΚ για να με απολύσει θα έπρεπε να πληρώσει όλο το συμβόλαιο μετρητά.

Εγώ δέχθηκα την αναπροσαρμογή που έκανε ο κ. Σαββίδης, όπως είχα δεχθεί και πιο πριν μια άλλη αναπροσαρμογή που πλήρωσα 12.500 ευρώ από την τσέπη μου για ένα πρόστιμο που είχα τιμωρηθεί τότε με τον Κάκο. Όταν έγινε αυτή η αναπροσαρμογή ο κ. Σαββίδης εμένα με φίλησε, με αγκάλιασε, μου είπε ότι εκτιμώ και κοιτάω την εξέλιξη της ομάδας και είχε επιβάλλει μια αποζημίωση 200.000 ευρώ σε περίπτωση απόλυσής μου.

Ε, ο ΠΑΟΚ αποφάσισε για τους δικούς του λόγους να μας αναγκάσει σε παραίτηση, να μην πληρώσει αυτή την αποζημίωση των 200.000 και όλα ξεκίνησαν με αυτό τον τρόπο.

Από εκεί και πέρα, ούτως ή άλλως, το συμβόλαιό μου εμένα της επόμενης χρονιάς ήταν γύρω στις 440.000, γιατί τα δηλώνω ούτως ή άλλως στην εφορία και δεν έχω να φοβηθώ να τα πω. Άρα υπήρχε μια διαφορά 240.000 λόγω παράνομης απόλυσης. Από αυτά θα πάρει ένα μεγάλο ποσό από τον ΑΠΟΕΛ και τελειώνει εκεί η ιστορία».

Για το αν θα έλεγε «ναι» στην Εθνική, αν θα του γινόταν τώρα μια πρόταση να αναλάβει: «Μετά από αρκετά χρόνια και αν με θέλει η Εθνική θα είμαι διαθέσιμος. Τώρα όχι».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024