
Ελιά: Συνάντηση για τη συγκρότηση της λίστας των Ευρωεκλογών
Η συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου και άλλα ζητήματα εν όψει των Ευρωεκλογών θα τεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι της Παρασκευής οι επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων της Ελιάς-Δημοκρατικής Παράταξης.
Η συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου και άλλα ζητήματα εν όψει των ευρωπαϊκών και των αυτοδιοικητικών εκλογών θα τεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι της Παρασκευής οι επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων της Ελιάς-Δημοκρατικής Παράταξης, στην οποία θα συμμετέχουν και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Ελιάς.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελιάς, αντικείμενο της συνάντησης, που θα λάβει χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, θα είναι η συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου, η πορεία σύνθεσης των επιτροπών της Ελιάς σε όλη την Ελλάδα και το προγραμματικό πλαίσιο της Δημοκρατικής Παράταξης ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ποια ονόματα ακούγονται
Όπως αναφέρεται στο Έθνος της Παρασκευής, σήμερα δεν αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα που θα περιλαμβάνονται στη λίστα, αλλά να δοθεί το στίγμα για την κάλπη του Μαΐου.
Κατά την ίδια εφημερίδα, τα ονόματα που ενδέχεται να είναι στη λίστα των 42 για τις Ευρωεκλογές είναι η Κατερίνα Μπατζελή, η Αφροδίτη αλ Σάλεχ και η Βασιλική Σουλαδάκη.
Ο νυν υπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Τηλεόραση έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος, όπως και οι Κυριάκος Πιερρακάκης, Θ.Τσίκας, Γιώργος Βερνίκος, Θανάσης Χειμωνάς και Νίκος Μπίστης.
Από το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου, σύμφωνα πάντοτε με την ίδια εφημερίδα, υποψήφιοι θα είναι ο εκπρόσωπος Τύπου Ευθύμης Καρδάρας, οι Δ.Καρέλλας, Ν.Τσολακίδης, Απ.Ψωμάς και Κατερίνα Λαμπροπούλου.
Από τους «58» δεν αποκλείεται να συμματέασχουν στελέχη της Πρωτοβουλίας από τη νέα γενιά. Επίσης αναμένεται να ενταχθούν και στελέχη προερχόμενα από τη ΔΗΜΑΡ που συγκρότησαν τη Μεταρρυθμιστική Κίνηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πληθωρισμός: Από τις Βρυξέλλες έως την Αθήνα – Οι πιέσεις προμηνύουν εξελίξεις
- Μάντζος: Η προπαγάνδα είναι το ύστατο καταφύγιο ενός συστήματος εξουσίας σε αποδρομή
- Ρωσία, Λιθουανία και Ανατολική Ευρώπη: Πώς η Black Card του Έπσταϊν έγινε «εργαλείο» διακίνησης γυναικών
- Υποκλοπές: Η τελευταία ευκαιρία ώστε να σωθεί η χαμένη τιμή του Άρειου Πάγου
- «Επικίνδυνη ζέστη» απειλεί το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου
- Παναθηναϊκός: Δεν παίζουν κόντρα στη Μύκονο Betsson οι Ναν και Φαρίντ
- Θεσσαλονίκη: Με σύρμα και αλυσίδα εντοπίστηκε δεμένη η σορός που βρέθηκε στον ποταμό Λουδία
- The Expla-in Project: Είναι πολιτική η Eurovision;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442