
Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για παράταση στον αναδρομικό έλεγχο «πόθεν έσχες»
Υπερψηφίστηκε, με 142 ψήφους υπέρ, 93 κατά και 10 «παρών», έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η τροπολογία που προβλέπει εξάμηνη παράταση για τον αναδρομικό έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όλων των πολιτικών από το 1974 μέχρι σήμερα.
Υπερψηφίστηκε, με 142 ψήφους υπέρ, 93 κατά και 10 «παρών», έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η τροπολογία που προβλέπει εξάμηνη παράταση για τον αναδρομικό έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όλων των πολιτικών από το 1974 μέχρι σήμερα.
Υπέρ της νέας ρύθμισης τάχθηκαν όλοι οι βουλευτές τής ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πλην του Απόστολου Κακλαμάνη, που καταψήφισε μαζί με όλη την αντιπολίτευση, ενώ η Χρυσή Αυγή δήλωσε «παρών».
O πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, αμέσως μετά το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας κατά την οποία ο ίδιος ψήφισε κατά, εξέδωσε γραπτή δήλωση, υποστηρίζοντας ότι «με την τροπολογία φαλκιδεύεται ο νόμος 4065/2012, που ομόφωνα είχε ψηφίσει η Βουλή, και παραμένει ως τώρα με διάφορα προσχήματα, και παρά την επί ένα έτος παράταση της σχετικής προθεσμίας του, χωρίς οριστική εφαρμογή».
«Λυπάμαι γιατί 142 βουλευτές, “εκόντες, άκοντες”, αποδέχτηκαν μια κυβερνητική τροπολογία που κατά παράβαση του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής, κατατέθηκε εκπρόθεσμα και σε άσχετο νομοσχέδιο», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Κακλαμάνης ενώ καταλήγει λέγοντας:
«Όσοι απαξιώνουν με γενικεύσεις τη Βουλή, οφείλουν να αναγνωρίσουν τη στάση όλων των άλλων βουλευτών, πέραν των 142, που καταψήφισαν ή δεν νομιμοποίησαν καν με την παρουσία τους -μεταξύ των οποίων οι πλείστοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- τη συνεχιζόμενη παράβαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το επετειακό σήμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τα 100 χρόνια του συλλόγου (vid)
- Επιζώσα του Έπσταϊν προς Μελάνια Τραμπ: «Ίσως ήρθε η ώρα να καταθέσετε κι εσύ και ο σύζυγός σου»
- Νέα Αριστερά: Η πτώση του Όρμπαν δεν αρκεί – Δεν συνιστά προοδευτική στροφή η νίκη Μάγιαρ
- Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα προτείνει προσωρινά μέτρα για την αύξηση των τιμών ενέργειας στις 22 Απριλίου
- Υπουργείο Εξωτερικών σε Φιντάν: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις, ούτε οφείλει εξηγήσεις σε κανέναν
- Το παράπονο του Ρόμπερτσον: «Η Λίβερπουλ δεν μου έκανε πρόταση ανανέωσης»
- Οι Ιρανοί και ο πόλεμος – Εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε ένα σκληρό καθεστώς και τις βόμβες ΗΠΑ και Ισραήλ
- ΣΥΡΙΖΑ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αναλάβει άμεσα δράση για τον τερματισμό του πολέμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442