Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με υποβάθμιση απειλεί η S&P τη Ρωσία

Με υποβάθμιση απειλεί η S&P τη Ρωσία

Σε αρνητικές, από σταθερές, έριξε η Standard & Poor's τις προοπτικές της ρωσικής πιστοληπτικής αξιολόγησης, απειλώντας τη Μόσχα με υποβάθμιση. Η ρωσική αξιολόγηση βρίσκεται στο ΒΒΒ.

Σε αρνητικές, από σταθερές, έριξε η Standard & Poor’s τις προοπτικές της ρωσικής πιστοληπτικής αξιολόγησης, απειλώντας τη Μόσχα με υποβάθμιση. Η ρωσική αξιολόγηση βρίσκεται στο ΒΒΒ.

Η σύγκρουση της Ρωσίας με τις ΗΠΑ και την ΕΕ μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία έχει φέρει ήδη τις πρώτες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Την Πέμπτη, ο Λευκός Οίκος έβαλε στη «μαύρη λίστα» ένα ρωσικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, την Rossiye Bank, και άνοιξε το δρόμο για επιβολή κυρώσεων, εάν κριθεί αναγκαίο, σε καίριους τομείς της ρωσικής οικονομίας.

Και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν εγείρει την απειλή οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

Στο αιτιολογικό της απόφασής της την Πέμπτη, S&P αναφέρει την εκτίμησή της ότι ΗΠΑ και ΕΕ θα προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις, λέγοντας πως η «καταρρέουσα γεωπολιτική κατάσταση έχει ήδη αρνητικές συνέπειες στη ρωσική οικονομία».

Ο οίκος θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της ουκρανικής κρίσης και, κατ’ επέκταση, περισσότερων κυρώσεων από τη Δύση στις οποίες «πιθανώς να περιλαμβάνονται και περιορισμοί στις εμπορικές σχέσεις, οι οποίες θα υπονομεύσουν περαιτέρω τις ρωσικές προοπτικές ανάπτυξης».

«Σημειώνουμε ωστόσο ότι οι κυρώσεις, ιδιαίτερα από την ευρωπαϊκή πλευρά, μοπρεί να αμβλυνθούν εξαιτίας των ευρωπαϊκών ενεργειακών και εμπορικών συμφερόντων», αναφέρει η S&P.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024