Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας νεκρός από ισραηλινά αντίποινα στη Συρία για την επίθεση στο Γκολάν

Ένας νεκρός από ισραηλινά αντίποινα στη Συρία για την επίθεση στο Γκολάν

Ένας νεκρός και επτά τραυματίες είναι ο απολογισμός, κατά τη Δαμασκό, των βομβαρδισμών στρατιωτικών στόχων εντός της Συρίας από το Ισραήλ ως αντίποινα για την επίθεση με βόμβα στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, από την οποία τραυματίστηκαν τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες. Ήταν το πρώτο επεισόδιο βίας στην περιοχή από τότε που ξεκίνησε ο εμφύλιος στη Συρία.

Ένας νεκρός και επτά τραυματίες είναι ο απολογισμός, κατά τη Δαμασκό, των βομβαρδισμών στρατιωτικών στόχων εντός της Συρίας από το Ισραήλ ως αντίποινα για την επίθεση με βόμβα στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, από την οποία τραυματίστηκαν τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες.

Σε ανακοίνωσή του ο συριακός στρατός κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «απειλεί» την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή.

«Προειδοποιούμε το Ισραήλ για τις απεγνωσμένες απόπειρες προς την κλιμάκωση και την ένταση. Η επανάληψη τέτοιων επιθετικών ενεργειών απειλούν την ασφάλεια της περιοχής» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον στρατό του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ, «η ισραηλινή αεροπορία έβαλε στο στόχαστρο θέσεις γύρω από την πόλη Κουνέιτρα, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό επτά».

«Αυτή η νέα επίθεση έχει ως στόχο να αποτρέψει την προσοχή από τις συνεχείς νίκες του συριακού στρατού, κυρίως από το κατόρθωμα του Γιαμπρούντ, που κατάφερε σκληρό πλήγμα στις δυνάμεις των τρομοκρατών και σε όσους τούς υποστηρίζουν, με επικεφαλής τη σιωνιστική οντότητα…» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι αεροπορικές επιθέσεις έγιναν στη διάρκεια της νύχτας. Στην ανακοίνωση των Ένοπλων Δυνάμεων του Ισραήλ αναφέρεται ότι στους στόχους περιλαμβάνονται ένα αρχηγείο του συριακού στρατού, εγκαταστάσεις στρατιωτικής εκπαίδευσης και πυροβολαρχίες.

{{{ map }}}

Το Ισραήλ κατέλαβε τα Υψίπεδα του Γκολάν από τη Συρία το 1967 -κατά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών- και τα προσάρτησε το 1981, μία κίνηση που δεν αναγνωρίστηκε διεθνώς.

Ο τραυματισμός των ισραηλινών στρατιωτών την Τρίτη ενώ περιπολούσαν στη διαχωριστική γραμμή είναι το πρώτο επεισόδιο βίας στην περιοχή από τότε που ξεκίνησε ο εμφύλιος στη Συρία.

Το Ισραήλ κατηγόρησε τη Δαμασκό για το συμβάν, παρότι τμήματα της υπό συριακή κατοχή περιοχής των Υψιπέδων τελούν υπό τον έλεγχο ανταρτών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024