
Μικρές απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο, στις 1.364 μονάδες
Με μικρές απώλειες έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τους επενδυτές να προχωρούν σε περιορισμένες ρευστοποιήσεις βραχυχρονίων κερδών μετά την καταγραφή νέων υψηλών 34 μηνών. Στήριγμα στην αγορά έδωσαν οι τραπεζικές μετοχές οι οποίες ενισχύθηκαν μετά την χθεσινή επιτυχή έκδοση ομολόγου της Πειραιώς. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.364,41 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,38%.
Με μικρές απώλειες έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τους επενδυτές να προχωρούν σε περιορισμένες ρευστοποιήσεις βραχυχρονίων κερδών μετά την καταγραφή νέων υψηλών 34 μηνών.
Στήριγμα στην αγορά έδωσαν οι τραπεζικές μετοχές οι οποίες ενισχύθηκαν μετά την χθεσινή επιτυχή έκδοση ομολόγου της Πειραιώς.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.364,41 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,38%.
Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε εύρος διακύμανσης 19 μονάδων. Κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 1.379,42 μονάδες (+0,72%) και κατώτερη τιμή στις 1.360,27 μονάδες (-0,68%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 114,46 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,34%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε με σημαντικά κέρδη σε ποσοστό 1,82%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Εθνικής (+1,99%) της Alpha Bank(+1,51%), της ΕΧΑΕ (+0,96%) της Coca Cola HBC (+0,83%), της MIG (+0,80%), της ΕΥΔΑΠ (+0,65%) και της Πειραιώς (+0,50%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Jumbo (-3,56%), της Folli Follie (-2,88%), της Τιτάν (-2,02%), της Μυτιληναίος (-1,67%), του ΟΤΕ (-1,56%), της Frigoglass (-1,50%) και των ΕΛΠΕ (-1,42%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τραπεζών (+1,40%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+0,91%), των Τροφίμων (+0,85%),των Ασφαλειών (+0,67%) και της Τεχνολογίας (+0,60%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (-3,55%), του Εμπορίου (-2,86%), των Προσωπικών Προϊόντων (-2,48%) και των Τηλεπικοινωνιών (-1,56%).
Μοιράσθηκαν οι κερδισμένες με τις χαμένες μετοχές. Ανοδικά κινήθηκαν 78 μετοχές, 78 πτωτικά και 22 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Τηλέτυπος +19,44%, ΑΧΟΝ Συμμετοχών +17,14%, Πήγασος +16,44%, Λανακάμ(κ) +9,84% και Βιοτέρ +9,68%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ναυτεμπορική -19,58%, PC Systems -19,32%, Spider -19,23%, Κυριακούλης -16,09% και ΣΙΔΜΑ -11,14%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βουλή: Το βαρύ κλίμα στη ΚΟ της ΝΔ, η αβεβαιότητα και οι αντιπαραθέσεις για τις άρσεις ασυλίας των «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Harper’s Bazaar Greece: Το τεύχος Μαΐου κυκλοφορεί με το ΒΗΜΑ αυτή την Κυριακή
- Οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο στο Θησείο, φωνάζουν συνθήματα πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ (vid)
- «Πυρ ομαδόν» κατά Μητσοτάκη από την αντιπολίτευση για το Κράτος Δικαίου – «Πρέπει να φύγει ο διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
- Ωδή στην πιο τρελή χρονιά της δεκαετίας του ’90
- Αεροπορική εταιρεία στην Ολλανδία ακυρώνει πτήσεις λόγω της αύξησης του κόστους των καυσίμων
- Ο Αρμπελόα φεύγει και η λίστα είναι έτοιμη
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442