Άρωμα Ουκρανίας στους δρόμους της Μόσχας: Την ώρα που στην Κριμαία γίνονται οι τελευταίες προετοιμασίες για το δημοψήφισμα προσάρτησης, δεκάδες χιλιάδες Μοσχοβίτες διαδήλωσαν στη ρωσική πρωτεύουσα υπέρ και κατά της στάσης του Κρεμλίνου στην ουκρανικη κρίση.

Υπό κράτηση τέθηκαν συμμετέχοντες στη διαδήλωση εναντίον της προσάρτησης της Κριμαίας, η οποία και ήταν η μεγαλύτερη κινητοποίηση με συνθήματα εναντίον του Πούτιν από το τέλος του 2011.

Το απόγευμα του Σαββάτου, σε υποστήριξη των ρωσικών κινήσεων στην Κριμαία κάλεσε το κίνημα «υπέρ της Κριμαίας και κατά του φασισμού».

Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Επανάστασης κοντά στο Κρεμλίνο, φώναζαν συνθήματα όπως «η Κριμαία είναι ρωσική», «υπερασπιζόμαστε τους δικούς μας», «όχι στο φασισμό».

Την ίδια ώρα, στην Πλατεία Ζαχάροφ βρισκόταν σε εξέλιξη διαδήλωση εναντίον της ρωσικής επέμβασης. Τα συνθήματα εναντίον της απόσχισης της Κριμίας από την Ουκρανία εναλλάσσονταν με συνθήματα εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η αστυνομία τοποθετεί τον αριθμό των διαδηλωτών της πρώτης διαδήλωσης, υπέρ του Κρεμλίνου, σε 15.000 άτομα.

Όσον αφορά τη διαδήλωση εναντίον της ρωσικής επέμβασης, η αστυνομία μιλά για περίπου 3.000 άτομα, αλλά το Reuters αναφέρει πως συμμετέχοντες μιλούν για 30.000.

Στις τελευταίες ρωσικές δημοσκοπήσεις, η δημοτικότητα του Πούτιν εμφανίζεται ευνοημένη από την σκληρή στάση που κρατά στην ουκρανική κρίση, με τα ποσοστά του να φτάνουν στο 70%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας