Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί οι βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία μας είναι απαραίτητα;

Γιατί οι βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία μας είναι απαραίτητα;

Οι βιταμίνες είναι θρεπτικά συστατικά απολύτως απαραίτητα για τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού. Συνεχείς επιστημονικές μελέτες τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα ύπαρξης όλων των βιταμινών στις απαραίτητες ποσότητες.

Οι βιταμίνες είναι θρεπτικά συστατικά απολύτως απαραίτητα για τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού. Συνεχείς επιστημονικές μελέτες τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα ύπαρξης όλων των βιταμινών στις απαραίτητες ποσότητες.

Οι βιταμίνες βοηθούν στο μεταβολισμό, συμβάλλοντας στην καλή υγεία, την αναπαραγωγή, την ανάπτυξη και τη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης.

Αρκετές βιταμίνες δεν μπορούν να συντεθούν στον ανθρώπινο οργανισμό και λαμβάνονται με την τροφή.

Τα μεταλλικά στοιχεία όπως και οι βιταμίνες είναι αναγκαία συστατικά για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Αποτελούν το 4-5% του βάρους του σώματος. Εμπεριέχονται στα οστά, στα δόντια, είναι σημαντικά συστατικά των μυών, νευρικών κυττάρων, ορμονών και ενζύμων.

Η έλλειψη βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων στον οργανισμό, έστω και σε μικρό βαθμό, λόγω μη ισορροπημένης διατροφής, αργά ή γρήγορα μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές της υγείας.

Γιατί χρειαζόμαστε ένα πλήρες συμπλήρωμα διατροφής
Η διατήρηση της καλής υγείας απαιτεί μία επαρκή και ισορροπημένη διατροφή που εξαρτάται από τη σωστή επιλογή και το σωστό συνδυασμό των τροφών.

Τα συμπληρώματα διατροφής παρέχουν στον οργανισμό μας τις βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία που για διάφορους λόγους δεν παίρνουμε από τις τροφές.

Συνήθως οι λόγοι είναι οι παρακάτω:

  • Οι σύγχρονοι τρόποι καλλιέργειας, επεξεργασίας και συντήρησης των τροφίμων ενδέχεται να ελαττώσουν τις περιεχόμενες στα τρόφιμα βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.
  • Στα γεύματα που τρώγονται έξω από το σπίτι (γραφείο, εστιατόριο κ.τ.λ.) είναι πολύ δύσκολο να ελέγξουμε την ποιότητά τους.
  • Οι ευαίσθητες βιταμίνες καταστρέφονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και της φύλαξης των τροφίμων.
  • Η ελλιπής διατροφή, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, τα καυσαέρια, ο καπνός από τσιγάρα.

Το Centrum είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με ειδικά ισορροπημένη σύνθεση βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων και λουτεΐνης. Ένα δισκίο Centrum ημερησίως βοηθά στην κάλυψη των αναγκών για βιταμίνες και μέταλλα.

Καθώς αυτά τα στοιχεία δεν μπορούν να παραχθούν από τον οργανισμό μας ή παράγονται ανεπαρκώς, πρέπει να λαμβάνονται μέσω της τροφής. Η επαρκής λήψη αυτών των θρεπτικών συστατικών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να διατηρούμαστε υγιείς και δραστήριοι.
Ένα δισκίο Centrum εξασφαλίζει την πλήρη ισορροπία σε βιταμίνες και μέταλλα σε άνδρες και γυναίκες.

Για ενήλικες 50 ετών και άνω δοκιμάστε Centrum Select 50+ με ειδικά διαμορφωμένη σύνθεση που ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των ατόμων άνω των 50 ετών, ενώ για παιδιά 4 ετών και άνω δοκιμάστε το Centrum Junior σε μασώμενα δισκία με ευχάριστη γεύση βατόμουρο-λεμόνι.

Ξένη δημοσίευση

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024