Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Φρένο» Ντράγκι στην άνοδο του ευρώ έναντι του δολαρίου

«Φρένο» Ντράγκι στην άνοδο του ευρώ έναντι του δολαρίου

«Φρένο» στην άνοδο του ευρώ έναντι του δολαρίου έβαλαν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι για την ισχύ του ενιαίου νομίσματος και τις αποπληθωριστικές πιέσεις που εισάγει, καθώς οδήγησαν στην αποκλιμάκωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου από τα 1,39665 δολάρια χθες το απόγευμα στα 1,38762 δολάρια σήμερα.

«Φρένο» στην άνοδο του ευρώ έναντι του δολαρίου έβαλαν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Σε ομιλία του χθες το βράδυ στην Κεντρική Τράπεζα της Αυστρίας, στη Βιέννη, ο Ντράγκι δήλωσε πως η ΕΚΤ παρακολουθεί την ισχυροποίηση του ευρώ, αφήνοντας να διαφανεί πως δεν θα επιτρέψει την άνοδο του ενιαίου νομίσματος. «Η ισοτιμία του ευρώ επηρεάζει ολοένα και περισσότερο την αξιολόγησή μας για την σταθερότητα των τιμών», δήλωσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι τα πραγματικά επιτόκια στην Ευρωζώνη είναι πολύ πιθανό το επόμενο διάστημα να υποχωρήσουν σε σχέση με τα επιτόκια που κυριαρχούν στις άλλες οικονομίες γεγονός που θα αυξήσει τις πιέσεις στο ευρώ.

Με τη δήλωση του αυτή για την ισχύ του ενιαίου νομίσματος και τις αποπληθωριστικές πιέσεις που εισάγει, οδήγησε στην αποκλιμάκωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου από τα 1,39665 δολάρια χθες το απόγευμα στα 1,38762 δολάρια σήμερα.

Σημειώνεται πως πριν ακριβώς ένα χρόνο η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου ήταν στα 1,27528 δολάρια .

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024