«Το πρωτογενές πλεόνασμα δημιουργήθηκε με βάρβαρες πολιτικές και ως ένα βαθμό είναι λογιστικό, αλλά εν πάσει περιπτώσει υπάρχει και πρέπει να μοιραστεί» τόνισε ο Φώτης Κουβέλης, δίνοντας προτεραιότητα στις κοινωνικές ομάδες που έχουν δεινοπαθήσει από την κρίση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, χαρακτήρισε «κροκοδείλια» τα δάκρυα που χύνονται στην Ευρώπη για την άνοδο του εξτρεμισμού στην Ελλάδα, λόγω των πολιτικών που ασκούνται, φέροντας για παράδειγμα τις πιέσεις που ασκούνται στην Αθήνα για εφαρμογή πολιτικών.

«Τι σχέση έχει πχ η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ με τις διεθνείς υποχρεώσεις τις χώρας; Με τα προαπαιτούμενα για την καταβολή της δόσης;» αναρωτήθηκε.

Kατηγόρησε επίσης την τρόικα ότι επιδιώκει «ισοπέδωση του εργασιακού χώρου και των εργασιακών δικαιωμάτων» και επακόλουθη κυριαρχία των αγορών.

Ο ίδιος, πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν συμμερίζεται την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή του χρέους, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα έχει διεθνείς υποχρεώσεις και η μονομερής διαγραφή του χρέους θα οδηγούσε σε χρεοκοπία.

«Μακάρι να μπορούσε να γίνει διαγραφή, αλλά είναι διεθνής υποχρέωση. Για αυτό εμείς είμαστε υπέρ της συστηματικής διαπραγμάτευσης, ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση για το χρέος» συνέχισε, λέγοντας ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια αναπτυξιακή έκρηξη.

Αποφάσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Για τα θέματα των περιφερειακών εκλογών, ο κ. Κουβέλης είπε ότι το κόμμα βρίσκεται στη διαδικασία συζήτησης διαφόρων εκδοχών, τόσο για την περιφέρεια Αττικής, όσο και για δήμους, όπως πχ τον Πειραιά.

«Εντός των ημερών θα υπάρξουν αποφάσεις» τόνισε χωρίς να μπει σε ονοματολογία.

Υπενθυμίζεται ότι συνεδριάζει εντός της ημέρας η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των υποψηφιοτήτων.

Στη συνεδρίαση θα είναι παρών και ο Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος ανακοίνωσε τη δημιουργία του συνδυασμού «Πρώτο βήμα για την Αττική» για την Περιφέρεια, ωστόσο, ο ίδιος έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο απόσυρσης της υποψηφιότητάς του.

Σύμφωνα με το Έθνος, κύκλοι της ΔΗΜΑΡ σημειώνουν ότι το κόμμα θα στηρίξει την υποψηφιότητά του Β.Οικονόμου σε περίπτωση που εκείνος επιμείνει, εκτιμώντας και την πορεία συγκρότησης του συνδυασμού.

Σε διαφορετική περίπτωση θα αναζητηθεί άλλο πρόσωπο, πιθανότατα (σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα) η βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο