Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαρύ το κλίμα στην Τουρκία εν όψει της κηδείας του 15χρονου Μπερκίν

Βαρύ το κλίμα στην Τουρκία εν όψει της κηδείας του 15χρονου Μπερκίν

Μπαρούτι μυρίζει η Τουρκία, εν όψει της κηδείας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, ενός αγοριού που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το περασμένο καλοκαίρι, και κατέληξε μετά από εννέα μήνες σε κώμα. Η είδηση του θανάτου έγινε αφορμή να ξεσπάσουν την Τρίτη σοβαρά επεισόδια σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα. Ο ίδιος ο πρόεδρος Γκιουλ κάλεσε σε αυτοσυγκράτηση. Φωτορεπορτάζ

Μπαρούτι μυρίζει η Τουρκία, εν όψει της κηδείας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, ενός αγοριού που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το περασμένο καλοκαίρι, και κατέληξε μετά από εννέα μήνες σε κώμα.

Ο Μπερκίν Ελβάν στις 16 Ιουνίου -τότε ήταν 14 ετών-, χτυπήθηκε από μεταλλικό περίβλημα ενός δακρυγόνου κατά τη διάρκεια των μεγάλων επεισοδίων στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών. Από τότε νοσηλευόταν σε κώμα σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.

Το παιδί δεν μετείχε στα επεισόδια. Στις 16 Ιουνίου είχε απλώς βγει από το σπίτι του για να αγοράσει ψωμί.

Η είδηση του θανάτου έγινε αφορμή να ξεσπάσουν την Τρίτη σοβαρά επεισόδια σε Κωνσταντινούπολη και Αγκυρα με συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών.

Εν όψει της κηδείας, ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, κάλεσε σε αυτοσυγκράτηση.

Ο Ελβάν έγινε το έκτο θύμα της βίας μετά το ξέσπασμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα στα τέλη του Μαΐου, λόγω των σχεδίων της κυβέρνησης Ερντογάν να οικοδομήσει στη θέση
του πάρκου Γκεζί στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Οι διαμαρτυρίες γρήγορα μετατράπηκαν στις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Ερντογάν εδώ και 11 χρόνια, αφότου ανέλαβε την εξουσία.

Ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ ήταν ο πρώτος πολιτικός που αναφέρθηκε δημόσια στο θάνατο του Ελβάν εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του. «Λυπήθηκα στο άκουσμα του θανάτου του Μπερκίν Ελβάν, ήταν απλά ένα παιδί» είπε στους δημοσιογράφους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024