Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τον πρωθυπουργό αντικαθιστά η Λιβύη για το βορειοκορεάτικο τάνκερ

Τον πρωθυπουργό αντικαθιστά η Λιβύη για το βορειοκορεάτικο τάνκερ

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Άλι Ζεϊντάν δεν κατάφερε να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και θα αντικατασταθεί προσωρινά από τον υπουργό Άμυνας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου Όμαρ Χουμεϊντάν. Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την κρίση που ξέσπασε με δεξαμενόπλοιο που έπλεε υπό σημαία Βορείου Κορέας, το οποίο φόρτωσε πετρέλαιο στο λιμάνι Ες Σίντερ της ανατολικής Λιβύης και έπλευσε σε διεθνή ύδατα, ξεφεύγοντας από το Πολεμικό Ναυτικό της Λιβύης, το οποίο στη συνέχεια πήρε και πάλι τον έλεγχο του πλοίου.

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Άλι Ζεϊντάν δεν κατάφερε να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και θα αντικατασταθεί προσωρινά από τον υπουργό Άμυνας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου Όμαρ Χουμεϊντάν.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την κρίση που ξέσπασε με δεξαμενόπλοιο που έπλεε υπό σημαία Βορείου Κορέας, το οποίο φόρτωσε πετρέλαιο στο λιμάνι Ες Σίντερ της ανατολικής Λιβύης και έπλευσε σε διεθνή ύδατα, ξεφεύγοντας από το Πολεμικό Ναυτικό της Λιβύης, το οποίο στη συνέχεια πήρε και πάλι τον έλεγχο του πλοίου.

Συνολικά 124 μέλη του Εθνικού Γενικού Κογκρέσου απέσυραν την εμπιστοσύνη τους στον Ζεϊντάν και ανέθεσαν στον υπουργό Άμυνας Αμπντάλα αλ Τένι να κυβερνήσει προσωρινά.

Η κυβέρνηση του Ζεϊντάν δεχόταν επικρίσεις για το γεγονός ότι δεν είχε καταφέρει να αποκαταστήσει την ασφάλεια στη χώρα, δύο χρόνια και πλέον μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Λιβύης άνοιξε πυρ την Τρίτη κατά του τάνκερ, προκαλώντας ζημιές στο σκάφος, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού της χώρας. Αρχικά το Πολεμικό Ναυτικό είχε ανακοινώσει ότι το τάνκερ κατάφερε να αποπλεύσει, εκμεταλλευόμενο την κακοκαιρία.

Ιταλικά σκάφη βοήθησαν το Πολεμικό Ναυτικό της Λιβύης να θέσει υπό έλεγχο το ακινητοποιημένο δεξαμενόπλοιο που είχε καταπλεύσει προς τα ανατολικά μετά την αναχώρηση από το λιμάνι Ες Σιντέρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024