Κατέληξε 15χρονος που είχε τραυματιστεί σε συγκρούσεις για το πάρκο Γκεζί
Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο ο 15χρονος Μπερκίν Ελβάν, που είχε τραυματιστεί θανάσιμα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης. Τον έφηβο, που βρισκόταν σε κώμα εδώ και σχεδόν εννέα μήνες, είχε χτυπήσει στο κεφάλι δοχείο δακρυγόνου.
Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο ο 15χρονος Μπερκίν Ελβάν, που είχε τραυματιστεί θανάσιμα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης. Τον έφηβο, που βρισκόταν σε κώμα εδώ και σχεδόν εννέα μήνες, είχε χτυπήσει στο κεφάλι δοχείο δακρυγόνου.
«Χάσαμε τον γιo μας στις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος). Ας αναπαυθεί εν ειρήνη» αναφέρει η οικογένειά του στο Twitter την Τρίτη.
Πρόκειται για τον όγδοο νεκρό στην Τουρκία από το κύμα διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησης το καλοκαίρι του 2013. «Δεν πήρε ο Θεός το παιδί μου, αλλά ο Ερντογάν» είπε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του εφήβου.
Ένταση ξέσπασε αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Ελβάν, μεταξύ αστυνομικών και εκατοντάδων ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο όπου ο εξέπνευσε έφηβος άφησε την τελευταία του πνοή.
Δεκάδες διαδηλωτές επιτέθηκαν σε λεωφορείο της αστυνομίας που πλησίαζε στο νοσοκομείο, ρίχνοντας πέτρες εναντίον του και αρπάζοντας κράνη και ασπίδες. Αστυνομικοί που είχαν ήδη αναπτυχθεί στο νοσοκομείο έκαναν χρήση δακρυγόνων ώστε να επιτρέψουν στους συναδέλφους τους να βγουν από το λεωφορείο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπαρτζώκας: «Βλέπετε τι μάχη γίνεται στην 10η, 11η θέση, παλεύουν ομάδες με τρομερό ρόστερ και καλούς προπονητές»
- Χέιζ-Ντέιβις: «Πρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι»
- Γουλβς – Λιβερπουλ 1-3: Πήρε εκδίκηση και πέρασε στα προημιτελικά του FA Cup
- Θέλτα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: «Διπλό» με buzzer beater του Βαλβέρδε στο 90+4′
- Αταμάν: «Ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη» (vid)
- Ντόρσεϊ: «Το χαμένο Κύπελλο μου έδωσε κίνητρο και ενέργεια»
