Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Ποτάμι: Κυβέρνηση 20 υπουργών και κάλπες κάθε τέσσερα χρόνια

Το Ποτάμι: Κυβέρνηση 20 υπουργών και κάλπες κάθε τέσσερα χρόνια

«Κυβέρνηση είκοσι ανθρώπων», χωρίς αναπληρωτές υπουργούς αλλά με μόνιμους υφυπουργούς Παιδείας και φορολογίας, καθώς και κάλπες κάθε τέσσερα χρόνια βάσει γερμανικού μοντέλου, προτείνει Το Ποτάμι, σύμφωνα με τις θέσεις του νέου πολιτικού φορέα τις οποίες έδωσε στη δημοσιότητα ο Σταύρος Θεοδωράκης. Το Ποτάμι δεν θα στηρίξει υποψήφιους στις αυτοδιοκητικές εκλογές.

«Κυβέρνηση είκοσι ανθρώπων», χωρίς αναπληρωτές υπουργούς αλλά με μόνιμους υφυπουργούς Παιδείας και φορολογίας, καθώς και κάλπες κάθε τέσσερα χρόνια βάσει γερμανικού μοντέλου, προτείνει Το Ποτάμι, σύμφωνα με τις θέσεις του νέου πολιτικού φορέα τις οποίες έδωσε στη δημοσιότητα ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Το Ποτάμι δεν θα στηρίξει υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές: «Δεν είναι στους ρόλους των κομμάτων να αποφασίζουν ποιος θα είναι δήμαρχος στα Χανιά ή τα Γιάννενα. Τα κόμματα θα πρέπει να αποφασίσουν ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να ‘αυτονομηθούν’»..

Για το πολιτικό σύστημα, το Ποτάμι προτείνει μείωση των βουλευτών σε 200, περιορισμό των κομματικών επιχορηγήσεων κατά 50%, πιο αυστηρό το πλαίσιο για τις προεκλογικές εκστρατείες και εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια βάσει νόμου.

Σχετικά με το ερώτημα σε ποια ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο θα ενταχθεί, ο νέος πολιτικός φορέας απαντά ότι «θα συμμαχήσει με αυτούς που θέλουν μια δυναμικότερη και αποφασιστικότερη Ευρωπαϊκή Ένωση πιο κοντά στους πολίτες της».

Σε ό,τι αφορά στο ιδεολογικό στίγμα του κόμματος, στο ερώτημα «κρατιστές ή φιλελεύθεροι;» το Ποτάμι απαντά κράτος «μικρό αλλά όχι αδύναμο» με επιτελική δημόσια διοίκηση, ορθολογική κατανομή προσωπικού, κατάρτιση, επαρκή κίνητρα, μηχανογράφηση. «Ξεκαθάρισμα λοιπόν, αναδιοργάνωση, αξιολόγηση, αξιοκρατία και διαφάνεια.»

Επίσης, τοποθετείται υπέρ του πλήρους διαχωρισμού Εκκλησίας και κράτους, τάσσεται υπέρ της διεκδίκησης του κατοχικού δανείου, αποζημιώσεων για θύματα ή μαρτυρικές κοινότητες, καθώς και του εντοπισμού και επαναπατρισμού συγκεκριμένων κλεμμένων αρχαιοτήτων.

Για την ανεργία, το νέο κόμμα αναφέρει ότι «η μόνη πραγματική λύση είναι να ξαναπάρει μπροστά ο ιδιωτικός τομέας». «Τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ για επιδότηση της εργασίας πρέπει να δίνονται για απασχόληση σε επιχειρήσεις, ή για αυτοαπασχόληση, αντί για stages στο δημόσιο». Προτείνει επίσης επίδομα ανεργίας για 2 χρόνια μέχρι η ανεργία να πέσει κάτω του 10%.

Για το χρέος, το Ποτάμι προτείνει σε άμεσο χρόνο να ζητήσει η Ελλάδα χαμηλότερες πληρωμές τόκων για τα επόμενα χρόνια και «το χρέος θα πρέπει να το διαπραγματευτούμε όταν θα είμαστε ποιο ισχυροί».

«Για να ξεφύγουμε από τα Μνημόνια ένα τρόπος υπάρχει. Να εκπονήσουμε ένα Εθνικό σχέδιο που θα εξασφαλίζει πρώτα από όλα ότι η ελληνική οικονομία θα γίνει παραγωγική και θα συγκλίνει με την Ευρωζώνη. Μόνο τότε η κοινωνία της Ευρώπης θα ακούσει το αίτημα μας για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» αναφέρει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024