Αμετάβλητο στο 0,25% διατήρησε το επιτόκιο η ΕΚΤ
Στο 0,25% διατήρησε η ΕΚΤ το βασικό επιτόκιο του ευρώ, παρά τις ανησυχίες ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να κολλήσει στην «επικίνδυνη ζώνη» κάτω του 1%. Η προσοχή στρέφεται στην ομιλία του προέδρου Μ.Ντράγκι που θα εξηγήσει το σκεπτικό της απόφασης και θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τις προβλέψεις της κεντρικής ευρωτράπεζας μέχρι το 2016. Αναμένεται δε να κάνει ειδική αναφορά στην Ελλάδα.
Στο ιστορικό χαμηλό 0,25% διατήρησε η ΕΚΤ το βασικό επιτόκιο του ευρώ, παρά τις ανησυχίες ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να κολλήσει στην «επικίνδυνη ζώνη» κάτω του 1%. Επίσης δεν προχώρησε στην επιβολή αρνητικών επιτοκίων στις καταθέσεις των τραπεζών.
Η προσοχή στρέφεται στην ομιλία του προέδρου Μ.Ντράγκι που θα εξηγήσει το σκεπτικό της απόφασης, και θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τις προβλέψεις της κεντρικής ευρωτράπεζας μέχρι το 2016. Αναμένεται δε να κάνει ειδική αναφορά στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΚΤ,το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα στο 0,25%, 0,75% και 0,00% αντιστοίχως.
Πάντως αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε κάποιου είδους χαλάρωση των συνθηκών δανεισμού, για να αντιμετωπίσει τον ιδιαίτερα χαμηλό πληθωρισμό και να στηρίξει την εύθραυστη ανάκαμψη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Για βιασμό ανήλικης και βιντεοσκόπηση της πράξης κατηγορείται 14χρονος
- Λεπέν: Σήμερα κληρώνει για το πολιτικό της μέλλον – Το Εφετείο αποφασίζει εάν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα
- Τέλος στις διεκδικήσεις αγροτικών ακινήτων από το Δημόσιο
- Απέκτησε η Κίνα το σημαντικότερο μηχάνημα του κόσμου; Η ASML και η γεωπολιτική των ημιαγωγών
- Ο Τραμπ και η FIFA δημιούργησαν… δεδικασμένο στο Μουντιάλ: Αγγλία και Γαλλία ετοιμάζουν εφέσεις για κάρτες σε παίκτες τους
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Η’)
- Ο σκύλος και η γάτα αναγνωρίζουν τη μαμά τους μετά από χρόνια;
- «Ο Χίφι είναι στην κορυφή της λίστας της Βαλένθια»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442