Με οικονομικά αντίποινα απειλεί η Ρωσία τις ΗΠΑ αν επιβληθούν κυρώσεις
Με οικονομική διπλωματία αντεπιτίθεται η Μόσχα στις αποφάσεις της Ουάσινγκτον για αναστολή διμερούς συνεργασίας με φόντο την κατάληψη της Κριμαίας. Κύκλοι της ρωσικής κυβέρνησης, που «χρησιμοποιούνται» για άτυπη διατύπωση θέσεων, εγείρουν το ενδεχόμενο η Ρωσία να εγκατάλειψει το δολάριο ως νόμισμα αναφοράς αλλά και να μην αποπληρωθούν δάνεια σε αμερικανικές τράπεζες.
Με οικονομική διπλωματία αντεπιτίθεται η Μόσχα στις αποφάσεις της Ουάσινγκτον για αναστολή διμερούς συνεργασίας με φόντο την κατάληψη της Κριμαίας. Το Κρεμλίνο αφήνει να διαρρεύσουν προθέσεις για αντίποινα εναντίον του δολαρίου την ώρα που στο Κογκρέσο εξετάζεται το ενδεχόμενο στοχευμένων οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.
Μετά τις πρώτες αμερικανικές αποφάσεις για πάγωμα σε ορισμένα πεδία των διμερών σχέσεων, η επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας εξετάζει, μαζί με νομοσχέδιο για οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, το ενδεχόμενο επιβολής οικονομικών κυρώσεων εναντίον φυσικών και νομικών προσώπων στη Ρωσία.
Κύκλοι της ρωσικής κυβέρνησης, που «χρησιμοποιούνται» για άτυπη διατύπωση θέσεων, εγείρουν ως αντίδραση το ενδεχόμενο η Ρωσία να εγκατάλειψει το δολάριο ως νόμισμα αναφοράς αλλά και να μην αποπληρωθούν δάνεια σε αμερικανικές τράπεζες.
Το ρωσικό RIA Novosti επικαλείται τον Σεργκέι Γκλάζιεφ, που βρίσκεται στο περιβάλλον του Κρεμλίνου και «αξιοποιείται» πολλές φορές ως δίαυλος για την έκφραση σκληρών θέσεων που δεν θέλει επισήμως να υιοθετήσει η ρωσική κυβέρνηση.
«Στην περίπτωση που επιβληθούν κυρώσεις σε κρατικές οντότητες, θα πρέεπι να διακηρύξουμε την μη αποπληρωμή δανείων που δόθηκαν σε ρωσικές οντότητες από αμερικανικές τράπεζες» είπε ο Γκλάζιεφ.
Στον αξιωματούχο αποδίδεται επίσης και αναφορά που προειδοποιεί για εγκατάλειψη του δολαρίου ως νόμισμα αναφοράς και δημιουργία αυτόνομου ρωσικού συστήματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442