Διαψεύδει ο Αύγουστος Κορτώ ότι πολιτεύεται με το Ποτάμι
Διαψεύδει ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ ότι θα πολιτευθεί με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. Σε ανάρτησή του στο Facebook γράφει: «Ήμουν και παραμένω αφοσιωμένος - ταγμένος - σε δύο μόνο πράγματα σ' αυτή τη ζωή: στον άντρα μου και στα βιβλία μου. Δεν υπάρχει χώρος για τίποτε άλλο»
Διαψεύδει ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ ότι θα πολιτευθεί με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. Σε ανάρτησή του στο Facebook γράφει: «Ήμουν και παραμένω αφοσιωμένος – ταγμένος – σε δύο μόνο πράγματα σ’ αυτή τη ζωή: στον άντρα μου και στα βιβλία μου. Δεν υπάρχει χώρος για τίποτε άλλο».
Συγκεκριμένα γράφει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:
Φίλοι μου καλοί κι αγαπημένοι,
Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας, ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα.
»Η μνεία του Σταύρου Θεοδωράκη στο πρόσωπό μου – αφότου βεβαίως ο ίδιος τόνισε πως τα ονόματα που ανέφερε δεν συγκροτούν το ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού – με τιμά ιδιαιτέρως, πλην όμως και ο ίδιος γνωρίζει πως αν χρειάζεται τη συμβουλή κάποιου σε ζητήματα σχετικά με τον χώρο του βιβλίου, λόγου χάρη, ή τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, υπάρχουν άτομα με πείρα, κατάρτιση και θεωρητική σκευή μακράν επαρκέστερη από τη δική μου.
»Έτσι, μολονότι εύχομαι ολόψυχα στον Σταύρο Θεοδωράκη καλή επιτυχία στον αγώνα του, καθιστώ σαφές ότι ουδέποτε σκόπευα να πολιτευθώ, και ούτε τώρα πρόκειται να το πράξω.
»Ήμουν και παραμένω αφοσιωμένος – ταγμένος – σε δύο μόνο πράγματα σ’ αυτή τη ζωή: στον άντρα μου και στα βιβλία μου. Δεν υπάρχει χώρος για τίποτε άλλο»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η γενιά του αλγορίθμου: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη διαλύει την καριέρα των νέων
- Ολυμπιακός – Ρεάλ: Αυτοί είναι οι διαιτητές του τελικού της Euroleague
- Παρακολουθήσεις στις ΗΠΑ: Ένα σύστημα καταστολής για 300 εκατ. ανθρώπους
- Run to the OAKA – Χιλιάδες κόσμου «γίνονται ένα» με τους Iron Maiden
- Ανοίγει το μέτωπο με Χαμάς; «Τραμπ και Ισραήλ ξαναέγραψαν την εκεχειρία – Αν ζητάνε παράδοση, θα πολεμήσουμε»
- Μπολόνια – Ίντερ 3-3: «Χορταστική» ισοπαλία στο «Νταλ’ Άρα»
- Νεκροί 18 φοιτητές από επίθεση της Ουκρανίας στο Λουγκάνσκ
- Σερβία: Μεγαλειώδης αντικυβερνητική διαδήλωση – Χιλιάδες πολίτες ζήτησαν δικαιοσύνη για τα θύματα του Νόβι Σαντ και εκλογές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 23.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jonathan-borba-96sMAeI8g3E-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442