Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προαναγγελία υποψηφιότητας για την Περιφέρεια Αττικής από τον Γ.Σγουρό

Προαναγγελία υποψηφιότητας για την Περιφέρεια Αττικής από τον Γ.Σγουρό

Την απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές προανήγγειλε ουσιαστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Στη διάρκεια της ομιλίας του εξαπέλυσε βολές κατά εκείνων που δεν τον στηρίζουν ή του ασκούν κριτική.

Την απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές προανήγγειλε ουσιαστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σγουρός τόνισε: «Κάποιοι σχεδιάζουν, ήδη, πως θα ξοδέψουν το αποθεματικό που με τόσο κόπο τα τελευταία δέκα χρόνια δημιουργήσαμε. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής υπήρξε εξαιρετικά επικριτικός, χωρίς να κατονομάσει, κατά όσων «σε κομματικούς διαδρόμους και τηλεοπτικά πάνελ έχουν άποψη για τα πεπραγμένα των άλλων, αλλά για τα δικά τους πεπραγμένα δεν λένε κουβέντα».

Σημείωσε, δε: «Ανθρωποι που καταψήφισαν τον Καλλικράτη μας κάνουν μαθήματα σήμερα για την εφαρμογή του και μας κουνάνε το δάκτυλο. Αντί να κοιταχθούν στον καθρέπτη και να απολογηθούν στους πολίτες για τα 340 δισ. έλλειμμα που έχει η χώρα, στοχοποιούν εμάς που έχουμε 313 εκατ. πλεόνασμα. Έχουν το θράσος να παραδίδουν μαθήματα ηθικής αυτοί που διάβρωσαν το πολιτικό σύστημα και έβαλαν σε αδιέξοδο την κοινωνία».

Αναφερόμενος ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ πουλάνε αέρα και δεν έχουν δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή τους». Και πρόσθεσε: «Αλεξιπτωτιστές της πολιτικής που δεν έχουν εκλεγεί ούτε στο 15μελές στο σχολείο, μας κάνουν μαθήματα δημοκρατικής νομιμοποίησης. Πάνω στον παροξυσμό και την εμπάθειά τους ξεχνούν ακόμη και τα στοιχειώδη. Πως τη νομιμοποίηση στους αιρετούς τη δίνουν οι πολίτες».

Ο κ. Σγουρός στράφηκε και εναντίον όσων δεν υποστήριξαν κάθοδό του στον προεκλογικό αγώνα με την υποστήριξη των συμπολιτευόμενων πολιτικών δυνάμεων. Όπως είπε: «Αντί το πολιτικό σύστημα να ανασυνταχθεί και να αντιμετωπίσει συντεταγμένα και συλλογικά τα διαλυτικά φαινόμενα, που το ταλαιπωρούν και ευθύνονται για τη μεγαλύτερη κρίση που περνά ο τόπος, προτιμούν τη λογική του διαίρει και βασίλευε. Κατασκευάζοντας εχθρούς και στοχοποιώντας τους ενοχλητικούς. Δεν τους περνά καν από το μυαλό ότι η αυτή η κοντόφθαλμη στρατηγική είναι μια βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος που οδηγεί σε ραγδαία απαξίωση και υπονόμευσή του. Πριονίζουν αμέριμνοι το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται, νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα απαλλαγούν από τους φανταστικούς εχθρούς τους».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κατέληξε: «Είχα πάντα την πεποίθηση πως αν κάνει κάποιος σωστά τη δουλειά του, αυτό είναι αρκετό. Τώρα διαπιστώνω πως αν κάνεις σωστά τη δουλειά σου αυτό μπορεί να είναι και ενοχλητικό. Γιατί δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά τις επιθέσεις, τις υπονομεύσεις και τις φημολογίες που σέρνονται σε κάποιους διαδρόμους της εξουσίας και προσπαθούν εναγωνίως να αμαυρώσουν την Περιφέρεια Αττικής και τον επικεφαλής της».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024