Βέτο σε νόμο που στοχοποιούσε τους ομοφυλόφιλους έβαλε η Αριζόνα
Bέτο άσκησε η κυβερνήτης της Αριζόνα, Τζακ Μπριούερ, στο νόμο που θα επέτρεπε σε επιχειρήσεις να διώχνουν πελάτες, εφόσον ήταν εναντίον στις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις -κίνηση που στοχοποιούσε τους ομοφυλόφιλους.
Bέτο άσκησε η κυβερνήτης της Αριζόνα, Τζακ Μπριούερ, στο νόμο που θα επέτρεπε σε επιχειρήσεις να διώχνουν πελάτες, εφόσον ήταν εναντίον στις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις -κίνηση που στοχοποιούσε τους ομοφυλόφιλους.
Η Μπριούερ, η οποία προέρχεται από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχει μια τέτοια νομοθεσία στην Πολιτεία, καθώς δεν απειλείται κανένα θρησκευτικό δικαίωμα.
«Δεν έχω ακούσει ούτε μια περίπτωση επιχείρησης στην Αριζόνα, όπου να υπήρξε παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών» τόνισε. Σημειώνεται ότι η νομοθεσία πέρασε από την Βουλή της πολιτείας με την υποστήριξη του κόμματος από το οποίο προέρχεται.
Η επιχειρηματική κοινότητα είχε εκφράσει ανησυχίες ότι μια τέτοια νομοθεσία θα έδιωχνε από την Αριζόνα μεγάλες επιχειρήσεις.
Έξω από το κυβερνητικό μέγαρο της Αριζόνα είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες μέλη οργανώσεων για την υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι χαιρέτισαν την απόφαση της Μπριούερ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χάρης Τζήμητρας στο in: Η Τουρκία συνεχίζει τις παραβατικές ενέργειες και επιβραβεύεται από τους συμμάχους
- Δικομανείς λόγω πανικού, στελέχη της ΝΔ προκαλούν τον Δημητριάδη να κάνει μήνυση στον Γλαβίνα που ασκεί κριτική
- Στη Ρόδο το Super Cup – Αυτές οι ομάδες θα συμμετάσχουν
- Ο Τζον Γουότερς απεχθάνεται το καλό γούστο, τον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ και (πλέον) τα ναρκωτικά
- Γένοβα: Βαριές «καμπάνες» στους κατηγορούμενους για την κατάρρευση γέφυρας με 43 νεκρούς
- Φωτιά στο Βλαχόπουλο Μεσσηνίας – Μήνυμα από το 112
- Ο Βαλαντσιούνας για τους λόγους που επέλεξε να αγωνιστεί στη Ζαλγκίρις Κάουνας
- ΒΗΜΑGAZINO: Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442