Κοινή υπουργική απόφαση για τα τέλη υδατοδρομίων σε όλη τη χώρα
Στο 5% επί του καθαρού ναύλου ανά επιβάτη στα υδατοδρόμια σε όλη τη χώρα καθορίστηκε το ποσό που θα εισπράττεται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπoγράφηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Υποδομών, Μ.Παπαδόπουλο. Με την ΚΥΑ καθορίζονται και ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες των τελών λειτουργίας υδατοδρομίων σε όλη την επικράτεια.
Στο 5% επί του καθαρού ναύλου ανά επιβάτη στα υδατοδρόμια σε όλη τη χώρα καθορίστηκε το ποσό που θα εισπράττεται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπoγράφηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλο. Με την ΚΥΑ καθορίζονται και ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες των τελών λειτουργίας υδατοδρομίων σε όλη την επικράτεια.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, το τέλος λειτουργίας των επιβατών που προσθαλασσώνονται σε ή αποθαλασσώνονται από υδατοδρόμιο θα εισπράττεται με ευθύνη αυτών που εκδίδουν εισιτήρια.
Από την επιβολή του τέλους απαλλάσσονται παιδιά έως (5) πέντε ετών, ασθενείς και συνοδοί τους, καθώς και επιβάτες υδροπλάνου που προσθαλασσώνεται λόγω έκτακτης ανάγκης.
Τα τρία υπουργεία -τονίζεται- υπηρετώντας τον στόχο διαμόρφωσης αναπτυξιακού περιβάλλοντος για την προσέλκυση επενδύσεων επιταχύνουν τις διαδικασίες για την ανάπτυξη υδατοδρομίων στη χώρα.
Η συγκοινωνιακή θαλάσσια διασύνδεση των απομακρυσμένων νησιών, η ευκαιρία ανάπτυξης σε κεντρικά λιμάνια της χώρας, αλλά και σε παραμεθόριες περιοχές και η τουριστική αναβάθμιση θα ευνοηθούν από τη χρήση υδροπλάνων σε όλη τη χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
- Το Μεξικό θα υποβάλει μηνυτήριες αναφορές στις ΗΠΑ για θανάτους πολιτών του που σκοτώθηκαν από την ICE
- Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Γαλλία: Ο Μπόνο απέκρουσε πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442