Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέοι αποδοτικότεροι Drive-E κινητήρες για τα Volvo V40 και V40 Cross Country

Νέοι αποδοτικότεροι Drive-E κινητήρες για τα Volvo V40 και V40 Cross Country

Σε δύο νέες εκδόσεις με νέους κινητήρες, βενζίνης και πετρελαίου της νέας γενιάς κινητήρων της Volvo, Drive-E θα είναι διαθέσιμο το σουηδικό μικρομεσαίο μοντέλο  προσφέροντας μια ιδιαιτέρως βελτιωμένη εικόνα σε ό,τι αφορά τη σχέση οικονομίας-επιδόσεων τόσο για την γκάμα των Σουηδών όσο και για την κατηγορία του.

Τo μικρομεσαίο μοντέλο των Σουηδών υποδέχεται στην γκάμα του δύο νέους τετρακύλινδρους και αποδοτικότερους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, τεχνολογίας Drive-E.

Αναλυτικά, πρόκειται για το diesel τετρακύλινδρο σύνολο D4 με χωρητικότητα 2,0 λίτρων το οποίο αποδίδει 190 ίππους και 400 Nm ροπής καθώς και για τον επίσης, δίλιτρο και τετρακύλινδρο, κινητήρα βενζίνης Τ5, με ισχύ 245 ίππων και 350 Nm ροπής.

Σε ό,τι αφορά την πετρελαιοκίνητη D4 η οποία συνδυάζεται μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ειδικά προσαρμοσμένο για περισσότερη οικονομία, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα περιορίζονται στα 85 γραμμ./χλμ. ανάγοντας το V40 D4, σε μια έκδοση που σύμφωνα ε τους Σουηδούς, δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία.

Χαρακτηριστική ως προς αυτό είναι η δήλωση του επικεφαλής εξέλιξης κινητήρων της Volvo, Michael Fleiss ο οποίος αναφέρει ότι: «Το Volvo V40 D4 προσφέρει την διόλου ευκαταφρόνητη ισχύ των επιπλέον 80 ίππων σε σχέση με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας και με ό,τι αυτοί συνεπάγονται σε επίπεδο οδηγικής απόλαυσης, σε συνδυασμό με ιδιαίτερα χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό αποτελεί από μόνο του απόδειξη ότι οι κινητήρες Drive-E δίνουν μια νέα διάσταση στη σχέση αποδοτικής οδήγησης και οδηγικής απόλαυσης».

Το προφίλ της πετρελαιοκίνητης έκδοσης D4 του V40 συμπληρώνει το μέγεθος κατανάλωσης καυσίμου το οποίο αντιστοιχεί σε 3,3 λίτρα/100 χλμ.

Στην περίπτωση του V40 Cross Country D4 τα μεγέθη εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και κατανάλωσης καυσίμου διαμορφώνονται σε 4,0 λίτρα/100 χλμ. και 104 γραμμ./χλμ., αντίστοιχα, στην έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Το δεύτερο Drive-E μηχανικό σύνολο που θα ενταχθεί στην γκάμα του σουηδικού μικρομεσαίου μοντέλου, ο δίλιτρος και τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης Τ5 με 245 ίππους και 350 Nm ροπής απαιτεί 5,8 λίτρα καυσίμου/100 χλμ., ενώ εκλύει στην ατμόσφαιρα 136 γραμμ./χλμ διοξείδιο του άνθρακα, σε συνδυασμό με το νέο αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο σε ό,τι αφορά το νέο αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων όσο και το παραπάνω, βελτιωμένο μηχανικό έξι σχέσεων, θα εξοπλίζουν όλα τα μοντέλα της Volvo με κινητήρες Drive-E. Σε ό,τι αφορά ειδικά τις εκδόσεις με το αυτόματο κιβώτιο «οχτάρι» συνδυάζεται με paddles στο τιμόνι μέσω των οποίων ο οδηγός μπορεί να πραγματοποιήσει τις εναλλαγές των σχέσεων.

auto.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024