To βάπτισμα του πυρός παίρνει ο πρωθυπουργός Ρέντσι στην Γερουσία
Στην τριχοτομημένη Γερουσία δοκιμάζεται ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, όπου θα πρέπει να παρουσιάσει τις κατευθυντήριες γραμμές για την καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης και να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης του σώματος πριν περάσει στη Βουλή. Η Ρώμη περιμένει αφ' ενός τις προθέσεις του για την οικονομία και αφ' ετέρου το εάν θα υπάρξουν αντάρτες γερουσιαστές από το κόμμα του, το PD.
Στην τριχοτομημένη Γερουσία δοκιμάζεται ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, όπου θα πρέπει να παρουσιάσει τις κατευθυντήριες γραμμές για την καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης και να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης του σώματος πριν περάσει στη Βουλή.
Η Ρώμη περιμένει αφ’ ενός τις προθέσεις του για την οικονομία και αφ’ ετέρου το εάν θα υπάρξουν αντάρτες γερουσιαστές από το κόμμα του, το PD.
Για τον Ρέντσι, αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), το «ναι» της Γερουσίας θεωρείται διασφαλισμένο, δεδομένης της στήριξης της Νέας Κεντροδεξιάς (NCd) του Αντζελίνο Αλφάνο, της κίνησης του Μόντι και μικρότερων σχηματισμών.
Ωστόσο, η ψηφοφορία της Δευτέρας θα δείξει το μέγεθος της κοινοβουλευτικής του δύναμης αλλά κυρίως την αποδοχή του σε όλες τις πτέρυγες του PD, και ιδίως την αριστερή.
Εάν τα «ναι» στη Γερουσία των 320 μελών είναι λιγότερα των 173 που είχε ο Ενρίκο Λέτα, ο Ρέντσι θα ξεκινήσει αδύναμος. Η ψηφοφορία στη Βουλή, που θα γίνει την Τρίτη, θεωρείται ευκολότερη καθώς η αυτοδυναμία του PD σε συνδυασμό με την παρουσία των υπόλοιπων κομμάτων αδρανοποιεί τον όποιον κίνδυνο κομματικής ανταρσίας.
Παράλληλα, τις λεπτομερέστερες μέχρι στιγμής προθέσεις της κυβέρνησης Ρέντσι για την οικονομία έδωσε την Κυριακή ο Γκρατσιάνο Ντελρία, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και στενός για χρόνια συνεργάτης του Ρέντσι.
Σχετικά με το κεντρικό ζήτημα της φορολογίας, ο Ντελρία ανέφερε μιλώντας στο RAI ότι θα μειωθεί η επιβάρυνση στο μη μισθολογικό κόστος, μείωση που θα αντισταθμιστεί με περικοπές δαπανών και έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις.
Ο υφυπουργός έθεσε επίσης την επιλογή να αυξηθεί η φορολογία στα κέρδη από βραχυπρόθεσμα ιταλικά ομόλογα, στα οποία επενδύουν παραδοσιακά (και) μικρομεσαίοι Ιταλοί, αλλά απέκλεισε νέο φόρο περιουσίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Greek Tax Authority: No Such Thing as Free Gifts for Influencers
- Σκύλος μόνος στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι: Αρκούν 10 λεπτά για να απειληθεί η ζωή του
- Άργος: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα που «προσπάθησε να διαφύγει τον έλεγχο» – Νοσηλεύεται στην Αττική
- Παναθηναϊκός: Πώς διαμορφώνεται το ρόστερ μετά τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Γιαμπουσέλε
- Μύκονος: Κώστας Σλούκας, Jan Vesely και Bryant Dunston απολαμβάνουν χαλαρές στιγμές στο νησί
- Ιταλία: Η Βαρένα βάζει πρόστιμα στα… μαγιό ως απάντηση στον υπερτουρισμό – Έως 200 ευρώ στους παραβάτες
- Τροχαίο στα Ιωάννινα: Αυτοκίνητα συγκρούστηκαν και το ένα… σκαρφάλωσε πάνω στο άλλο – Δείτε εικόνες
- «Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Παναθηναϊκού – Γιαμπουσέλε»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442