Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πράσινο φως για τα κοινόχρηστα ποδήλατα στη Θεσσαλονίκη

Πράσινο φως για τα κοινόχρηστα ποδήλατα στη Θεσσαλονίκη

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης ο διαγωνισμός για τη δημιουργία υπηρεσία κοινόχρηστων ποδηλάτων στην πόλη. Το δημοτικό συμβούλιο καθόρισε 26 σημεία της Θεσσαλονίκης στα οποία θα τοποθετηθούν στάσεις αναμονής για 450 ποδήλατα.

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης ο διαγωνισμός για τη δημιουργία υπηρεσία κοινόχρηστων ποδηλάτων στην πόλη.

Το δημοτικό συμβούλιο καθόρισε 26
σημεία της Θεσσαλονίκης στα οποία θα τοποθετηθούν στάσεις αναμονής για 450 ποδήλατα.

Η παραχώρηση των χώρων για εκμετάλλευση θα γίνει με πλειοδοτική δημοπρασία.

«Με εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κατατέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο τα συμπληρωματικά στοιχεία της μελέτης (αποτύπωση σε τετραγωνικά μέτρα, τροποποιήσεις ως προς τη χωροθέτηση των θέσεων από την τροχαία και τη σχετική απόφαση της 1ης δημοτικής κοινότητας), ώστε να εκδοθεί σχετική κανονιστική απόφαση» δήλωσε ο Θανάσης Παππάς, πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, .

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, προβλέπεται 24ωρη λειτουργία του συστήματος όλες τις ημέρες του χρόνου. Επίσης, σε κάθε σταθμό θα βρίσκεται πίνακας πληροφοριών, όπου θα αναγράφονται, στα ελληνικά και τα αγγλικά, τα σημεία των σταθμών και πληροφοριακός χάρτης των σημείων, όπου θα μπορεί ο χρήστης να παραλάβει και να επανατοποθετήσει το ποδήλατο.

Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ποδηλάτων, στη μελέτη επισημαίνεται ότι θα επιλεγεί ειδικός χρωματισμός που θα τα καθιστά εύκολα αναγνωρίσιμα, ενώ θα φέρουν και το λογότυπο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024