
Roche: Νέο τεστ ανίχνευσης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας
Ο ελβετικός φαρμακευτικός όμιλος Roche, πρώτος παγκοσμίως στην ογκολογία, ανακοίνωσε σήμερα τη διάθεση στην αγορά ενός νέου τεστ ανίχνευσης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Η κυτταρολογική εξέταση που ονομάζεται CINtec PLUS, επιτρέπει την αναγνώριση γυναικών που παρουσιάζουν υψηλού βαθμού προκαρκινικές αλλοιώσεις και οι οποίες αμέσως πρέπει να υποβληθούν σε κολποσκόπηση, ανακοίνωσε ο όμιλος του […]
Ο ελβετικός φαρμακευτικός όμιλος Roche, πρώτος παγκοσμίως στην ογκολογία, ανακοίνωσε σήμερα τη διάθεση στην αγορά ενός νέου τεστ ανίχνευσης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Η κυτταρολογική εξέταση που ονομάζεται CINtec PLUS, επιτρέπει την αναγνώριση γυναικών που παρουσιάζουν υψηλού βαθμού προκαρκινικές αλλοιώσεις και οι οποίες αμέσως πρέπει να υποβληθούν σε κολποσκόπηση, ανακοίνωσε ο όμιλος του εδρεύει στη Βασιλεία.
Οι λοιμώξεις από τον ιό των κονδυλωμάτων (HPV) αποτελούν την αιτία για την πλειοψηφία των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας. Ωστόσο μόνο οι γυναίκες που παρουσιάζουν μια επίμονη λοίμωξη και έχουν αναπτύξει υψηλού βαθμού προκαρκινικές αλλοιώσεις πρέπει να υποβληθούν σε θεραπεία.
Το τεστ σχεδιάστηκε για την ανίχνευση των λοιμώξεων με τον ιό HPV, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν καρκίνο, και για να τις διακρίνει από τις λοιμώξεις που δεν παρουσιάζουν τον κίνδυνο αυτό.
«Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο τρίτος πιο συνηθισμένος καρκίνος που πλήττει τις γυναίκες παγκοσμίως και, συχνά κανένα σύμπτωμα δεν συσχετίζεται με το προκαρκινικό στάδιο του τραχήλου», εξήγησε ο Ρόναλντ Ντίγκελμαν, διευθυντής των επιχειρήσεων στη Roche Diagnostics.
Τουλάχιστον 500.000 νέα κρούσματα καρκίνου του τραχήλου της μήτρας διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο παγκοσμίως και για το ήμισυ των γυναικών αυτών η νόσος είναι θανατηφόρα.
Όταν η νόσος ανιχνευθεί σε πρώιμο στάδιο, είναι ένας από τους καρκίνους που μπορούν να έχουν την καλύτερη πρόβλεψη και θεραπευτική αντιμετώπιση, με το ποσοστό επιβίωσης να ξεπερνά το 90%, τονίζει η Roche.
Αντίθετα, αν η νόσος βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο τη στιγμή της διάγνωσης, το μέσο ποσοστό πενταετούς επιβίωσης είναι 20%.
Η κυτταρολογική εξέταση της Roche διατίθεται στην αγορά της Ευρώπης, της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και στον Καναδά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ζελένσκι: Με τον πόλεμο στο Ιράν οι διαπραγματευτές των ΗΠΑ δεν έχουν χρόνο για την Ουκρανία
- Ένας μήνας με πλαφόν σε καύσιμα και 63 αγαθά: Συγκρατήθηκαν οι τιμές; Ούτε καν
- Πάτρα: 44χρονος έκλεψε μηχανή για να «διαδώσει τον λόγο του Θεού» – Έκανε βόλτες μέχρι τα Καλάβρυτα
- Αρτέτα: «Δεν έχουμε κανέναν φόβο, έχουμε μια απίστευτη ευκαιρία μπροστά μας»
- Boomers: Γίνονται 80 ετών και επανεφευρίσκουν την τρίτη ηλικία
- Ο Χάρισον Φορντ και το Τέρας μέσα του – Η άγνωστη μάχη του Ιντιάνα Τζόουνς με την κατάθλιψη

