Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Επίμονη προσπάθεια πραξικοπήματος» χαρακτηρίζει ο Μαδούρο τις διαδηλώσεις

«Επίμονη προσπάθεια πραξικοπήματος» χαρακτηρίζει ο Μαδούρο τις διαδηλώσεις

Σε υψηλούς τόνους, και με το κλίμα στο δρόμο να παραμένει εύφλεκτο, συνεχίζεται η αντιπαράθεση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο με την αντιπολίτευση, παρά την παράδοση του Λεοπόλντο Λόπες της αντιπολίτευσης. «Είμαστε αντιμέτωποι με επίμονο πραξικόπημα» λέει ο Μαδούρο, που δεν αποκλείει κήρυξη κατάστασης έκτακτης στην περιφέρεια Τάτσιρα, «να παλέψουμε για να δείξουμε την έξοδο σε αυτήν την κυβέρνηση» λέει ο Λόπες σε μήνυμά του που είχε βιντεοσκοπηθεί για να μεταδοθεί μετά τη σύλληψή του.

Σε υψηλούς τόνους, και με το κλίμα στο δρόμο να παραμένει εύφλεκτο, συνεχίζεται η αντιπαράθεση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο με την αντιπολίτευση, παρά την παράδοση του Λεοπόλντο Λόπες της αντιπολίτευσης.

«Είμαστε αντιμέτωποι με επίμονο πραξικόπημα» λέει ο Μαδούρο, που δεν αποκλείει κήρυξη κατάστασης έκτακτης στην περιφέρεια Τάτσιρα, «να παλέψουμε για να δείξουμε την έξοδο σε αυτήν την κυβέρνηση» λέει ο Λόπες σε μήνυμά του που είχε βιντεοσκοπηθεί για να μεταδοθεί μετά τη σύλληψή του.

«Ο επικεφαλής του φασιστικού στρατοπέδου έχει ήδη φυλακιστεί και θα κάνω το ίδιο σε όλους τους φασίστες όπου κι αν βρίσκονται. Δεν θα αποδεχθώ τις προκλήσεις κατά του λαού της Βενεζουέλας» είπε ο πρόεδρος Μαδούρο.

Ο ίδιος επέρριψε την ευθύνη για την φονική βία σε «ένοπλους μασκοφόρους άνδρες οι οποίοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» και κάλεσε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης για σταματήσουν τις διαδηλώσεις και τη βία. «Πάω να αγωνιστώ για τη δημοκρατία», είπε ο Μαδούρο.

Η αντιπολίτευση κατήγγειλε ότι η διαδήλωση κατά της κυβέρνησης στη Βαλένθια δέχτηκε επίθεση από ένοπλους υποστηρικτές της κυβέρνησης , οι οποίοι τραυμάτισαν επίσης επτά μαθητές. Η αστυνομία διερευνά την υπόθεση. Αλλά και στη φημισμένη πόλη της Βενεζουέλας, το Μαρακαΐμπο, στα δυτικά της χώρας ένας ρωμαιοκαθολικός ιερέας ο Χοσέ Παλμάρ πολέμιος της κυβέρνησης, ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς, όπως ο ίδιος κατήγγειλε, όταν προσπάθησε να αποτρέψει την καταστολή μια μαθητικής αντικυβερνητικής διαδήλωσης.

Στο ανατολικό Καράκας το βράδυ της Τετάρτης εκατοντάδες διαδηλωτές «διασκορπίστηκαν» από την αστυνομία κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της κυβέρνησης μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και πυρά για να απωθήσουν τους διαδηλωτές που ήθελαν να μπλοκάρουν ένα δρόμο στην περιοχή Τσακάο στα ανατολικά της πρωτεύουσας. Κανείς δεν τραυματίστηκε ή συνελήφθη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024