Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρέντσι: Το Σάββατο παρουσιάζει τη σύνθεση της κυβέρνησής του

Ρέντσι: Το Σάββατο παρουσιάζει τη σύνθεση της κυβέρνησής του

Τη σύνθεση της κυβέρνησής του θα παρουσιάσει το Σάββατο στον ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και θα αποδεχτεί και τυπικά τον διορισμό του στην πρωθυπουργία της Ιταλίας. Ο Ρέντσι θα μεταβεί απόψε στον Ναπολιτάνο για να τον πληροφορήσει για το αποτέλεσμα των επαφών του με τα κόμματα, ενώ θα αφιερώσει την αυριανή ημέρα στην κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος.

Τη σύνθεση της κυβέρνησής του θα παρουσιάσει το Σάββατο στον ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και θα αποδεχτεί και τυπικά τον διορισμό του στην πρωθυπουργία της Ιταλίας.

Ο Ρέντσι θα μεταβεί απόψε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον πληροφορήσει για το αποτέλεσμα των επαφών του με τα κόμματα, ενώ θα αφιερώσει την αυριανή ημέρα στην κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος.

Μετά τις διαβουλεύσεις που είχε με ηγέτες δέκα κομμάτων, ο Ρέντσι είπε ότι αναμένεται να «άρει επίσημα την επιφύλαξή του το Σάββατο», με την οποία είχε κάνει δεκτό τον διορισμό του και ότι πρόκειται να «παρουσιαστεί ενώπιον του κοινοβουλίου από την ερχόμενη Δευτέρα» ώστε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τα δύο σώματά του, τη Βουλή και τη Γερουσία.

Όπως επισήμανε, θέλει να δώσει έμφαση στην σχέση με την Ευρώπη και την τόνωση της αγοράς εργασίας. «Θα καταστήσουμε σαφές τι ζητάμε από την Ευρώπη, δεν θα ακούσουμε μόνο τι θέλει η Ευρώπη από εμάς» υπογράμμισε ο Ρέντσι.

Νωρίτερα ο Ματέο Ρέντσι συναντήθηκε για μόλις μερικά λεπτά με τον Μπέπε Γκρίλο, ιδρυτή του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S).

«Δεν ήρθα να ακούσω τα προγράμματά σου. Είσαι ένας νέος-γέρος, εκπροσωπείς τις τράπεζες και τα ισχυρά κέντρα εξουσίας» είπε επιθετικά ο Γκρίλο στον 39χρονο Ρέντσι.

«Θέλουμε να σου πούμε τι θα κάνουμε τους επόμενους πέντε μήνες για την Ευρώπη, για τον εκλογικό νόμο, για την μεταρρύθμιση της γερουσίας» είπε ο Ρέντσι.

Η επικοινωνία των δύο ανδρών αποδείχτηκε αδύνατη και η συνάντηση, τους, που μεταδιδόταν απευθείας μέσω του Διαδικτύου, τέλειωσε πριν αρχίσει.

«Ή θα κερδίσουμε ή θα εγκαταλείψουμε το σκηνικό» είπε ο Γκρίλο σε συνέντευξη Τύπου μετά την συνάντηση, το προφανές συμπέρασμα της οποίας ήταν ότι το M5S δεν πρόκειται να στηρίξει την νέα κυβέρνηση.

«Αντιλαμβάνομαι ότι για το θέαμα αυτό έπρεπε να πληρώσετε εισιτήριο, αλλά δεν πειράζει» είπε δηκτικά στους δημοσιογράφους ο εντολοδόχος πρωθυπουργός σχολιάζοντας τη συνάντησή του με τον Μπέπε Γκρίλο.

«Θεωρώ μετά από μια ημέρα συναντήσεων ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να κάνουμε καλή δουλειά. Κάποιες συναντήσεις ήταν λιγότερο σοβαρές. Ποιες ήταν, αφήνω να το κρίνετε εσείς», πρόσθεσε ο Ρέντσι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024