Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σπάνιο μετάλλιο της Μεσολυμπιάδας του 1906, βρέθηκε στον Καναδά

Σπάνιο μετάλλιο της Μεσολυμπιάδας του 1906, βρέθηκε στον Καναδά

Μια 65χρονη Καναδή, η Βίκυ Φιτζέραλντ από τη Νέα Σκωτία, έχει στην κατοχή της ένα σπάνιο μετάλλιο συμμετοχής από τη Μεσολυμπιάδα της Αθήνας του 1906. Μάλιστα, φέρεται να είναι ένα από τα εναπομείναντα μετάλλια του 1896 στο οποίο χαράχθηκε η ημερομηνία 1906. Συγκεκριμένα, στο πίσω μέρος του αναγράφει: Διεθνείς Ολυμπιακοί Αγώνες, Αθήνησι 1906. Η κυρία Φιτζέραλντ έχει γίνει το πρόσωπο των ημερών στον Καναδά, αφού λόγω των Χειμερινών Ολυμπιακών του Σότσι αποκάλυψε ότι κατέχει το σπάνιο μετάλλιο με την ελληνική γραφή.

Μια 65χρονη Καναδή, η Βίκυ Φιτζέραλντ από τη Νέα Σκωτία, έχει στην κατοχή της ένα σπάνιο μετάλλιο συμμετοχής από τη Μεσολυμπιάδα της Αθήνας του 1906. Μάλιστα, φέρεται να είναι ένα από τα εναπομείναντα μετάλλια του 1896 στο οποίο χαράχθηκε η ημερομηνία 1906. Συγκεκριμένα, στο πίσω μέρος του αναγράφει: Διεθνείς Ολυμπιακοί Αγώνες, Αθήνησι 1906.

Η κυρία Φιτζέραλντ έχει γίνει το πρόσωπο των ημερών στον Καναδά, αφού λόγω των Χειμερινών Ολυμπιακών του Σότσι αποκάλυψε ότι κατέχει το σπάνιο μετάλλιο με την ελληνική γραφή.

Όπως εκμυστηρεύτηκε στα τοπικά ΜΜΕ, το βρήκε όταν ήταν επτά χρονών μέσα στην τσέπη ενός παντελονιού που της έστειλε σε δέμα η θεία της Λίλιαν από τη Μασαχουσέτη. Η Βίκυ Φιτζέραλντ κράτησε 58 χρόνια το μετάλλιο στα αρχεία της, θεωρώντας πως επρόκειτο για αρχαίο νόμισμα.

Η οικογένεια των Φιτζερλαντ είχε βέβαια κατά νου ότι μπορεί αυτό το νόμισμα να είχε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω της Ελληνικής γραφής.

Η Αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή, που διαπίστωσε την ταυτότητα του μεταλλίου της ζητάει τώρα να το δωρίσει στη συλλογή της. Η κα Φιτζέρλαντ δεν έχει δηλώσει τι θα πράξει τελικά με το μετάλλιο αν και δηλώνει ευτυχής που ξέρει πλέον τι αντιπροσωπεύει…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024