Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με δώρα του ΠΑΟΚ ο Αστέρας Τρίπολης έκανε την ανατροπή

Με δώρα του ΠΑΟΚ ο Αστέρας Τρίπολης έκανε την ανατροπή

Ο Αστέρας Τρίπολης εκμεταλλεύτηκε τα τραγικά λάθη της άμυνας του ΠΑΟΚ και νίκησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης με 2-1, διατηρώντας το αήττητο στην έδρα του, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα. Ο «δικέφαλος» προηγήθηκε στο σκορ με τον Αθανασιάδη στο 60ο λεπτό, αλλά στη συνέχεια η άμυνα του τον πρόδωσε και η ομάδα της Τρίπολης πήρε τη νίκη με τα γκολ των Γκοϊάν (65') και Χουάνμα (78').

Ο Αστέρας Τρίπολης εκμεταλλεύτηκε τα τραγικά λάθη της άμυνας του ΠΑΟΚ και νίκησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης με 2-1, διατηρώντας το αήττητο στην έδρα του, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα. Ο «δικέφαλος» προηγήθηκε στο σκορ με τον Αθανασιάδη στο 60ο λεπτό, αλλά στη συνέχεια η άμυνα του τον πρόδωσε και η ομάδα της Τρίπολης πήρε τη νίκη με τα γκολ των Γκοϊάν (65′) και Χουάνμα (78′).

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα. Με πολύ καλά σχεδιασμένη τακτική μπόρεσε να κυριαρχήσει στο χώρο της μεσαίας γραμμής και να πιέσει την εστία του Αστέρα. Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήρθε στο 30ο λεπτό. Τότε ο Μπαντής έκανε άστοχη έξοδο, ο Ολίσε, όμως, αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στην εστία του Αστέρα με κεφαλιά.

Στο 38′ οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Γκοϊάν μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό μετά από σέντρα του Κάτσε ο Μαντούρο έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μπαντής απέκρουσε και απομάκρυνε τον κίνδυνο για την εστία του. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης συνέχισε να πιέζει, αλλά δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε με τον ΠΑΟΚ να έχει πάντα την πρωτοβουλία των κινήσεων και την υπεροχή. Οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων καρποφόρησαν στο 60ο λεπτό, όταν ο Αθανασιάδης άνοιξε το σκορ. Τότε ο διεθνής φορ του ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ασίστ του Νάτχο και με κεφαλιά νίκησε τον Μπαντή. Τα πανηγύρια της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν κράτησαν, όμως, για πολύ. Πέντε λεπτά αργότερα η τύχη χαμογέλασε στον Αστέρα. Τότε μετά από τραγικό λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Γκοϊάν βρέθηκε μόνος του στη μεγάλη περιοχή έπειτα από στημένη φάση και σχεδόν άθελά του (!) έστειλε τη μπάλα στην εστία του Γλύκου.

Τα λάθη της άμυνας του ΠΑΟΚ συνεχίστηκαν και ο Αστέρας Τρίπολης δεν τα άφησε χωρίς να τα εκμεταλλευτεί. Στο 78′ μετά από τραγικό γύρισμα του Μαντούρο ο Χουάνμα μπήκε στη φάση και σαν σε …προπόνηση έστειλε την μπάλα στην κενή εστία του ΠΑΟΚ. Το γκολ αυτό «έκοψε» τα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ και στα τελευταία δέκα λεπτά ο Αστέρας ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα πιέζοντας το τέρμα του Γλύκου.

Στο 87′ ο Χουάνμα, μάλιστα, έχασε μεγάλη ευκαιρία σουτάροντας από ευνοϊκή θέση άουτ. Το σκορ, όμως, δεν άλλαξε και ο Αστέρας πανηγύρισε μια ακόμη νίκη στην έδρα του.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Δημήτρης Θάνος, έδειξε την κίτρινή κάρτα στους Κυριακόπουλο, Εντό, Χουάνμα – Νάτχο, Ινσαουράλδε.

Aστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι (55′ Τσαμπούρης), Κυριακόπουλος, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Ουσέρο, Εντό, Μουνάφο (69′ Κάφα), Χουάνμα, Ντε Μπλάσις, Καράσκο (82′ Κουρμπέλης).

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Μαντούρο, Ινσαουράλδε, Νάτχο, Κάτσε, Λούκας (75′ Λάζαρ), Ολίσε (80′ Κουλούρης), Χούσεν (80′ Λίνο), Αθανασιάδης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024