Ένταση και τρεις συλλήψεις σε νέα διαμαρτυρία στις Σκουριές
Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στο «Χοντρό Δέντρο» των Σκουριών Χαλκιδικής στη διάρκεια συγκέντρωσης κατοίκων ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Περίπου 100 κάτοικοι της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγίας συγκεντρώθηκαν μπροστά στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», και τρεις από αυτούς συνελήφθησαν.
Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στο «Χοντρό Δέντρο» των Σκουριών Χαλκιδικής στη διάρκεια συγκέντρωσης κατοίκων ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου, περίπου 100 κάτοικοι της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγίας συγκεντρώθηκαν μπροστά στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα μικροεπεισόδια ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να διαλύσουν τους συγκεντρωθέντες, οι οποίοι φέρονται να εμπόδιζαν την κυκλοφορία των φορτηγών της εταιρείας.
Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές ατόμων, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Πολυγύρου, κατηγορούμενοι για αντίσταση, απείθεια, εξύβριση, απειλή και παράνομη βία.
Με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πρωτοβουλία Γιώργου Α. Παπανδρέου για την Ολυμπιακή Εκεχειρία ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
- Αγωγή του προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου, σε πρόεδρο ΚΑΕ
- Φάμελλος: Η ακρίβεια καλπάζει με ευθύνη της κυβέρνησης – Προσβάλλει την αξιοπρέπεια των πολιτών
- Κικίλιας: Το Λιμενικό έχει διασώσει χιλιάδες ζωές – Θα χυθεί άπλετο φως στην τραγωδία της Χίου
- Δανία: Μεγάλα προβλήματα από χιονοπτώσεις – Έκλεισαν σχολεία, ακυρώθηκαν πτήσεις
- Με τον Παναιτωλικό εκτίει την ποινή του ο Ποντένσε
