Απερρίφθη από τον υπουργό Υγείας η πρόταση της κατάργησης των κατά τόπους οδοντιατρικών συλλόγων και η αντικατάστασή τους από έναν Οδοντιατρικό Σύλλογο ανά περιφέρεια, που πρότεινε η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Μαρία Μενενάκου. Έντονη ήταν η αντίδραση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής.

Οι εκπρόσωποι των Οδοντιατρικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά συναντήθηκαν με τον κ. Γεωργιάδη προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα των μη νόμιμων εγγραφών στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά μελών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε περιοχές που ανήκουν στην χωρική αρμοδιότητα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής και της εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα.

Το ζήτημα προέκυψε από την εγγραφή μελών από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά σε περιοχές που ανήκουν στη χωρική αρμοδιότητα του ΟΣΑ (Βάρκιζα, Βουλιαγμένη, Βούλα, Γλυφάδα, Άλιμος, Αργυρούπολη, Αγ. Δημήτριος, Π. Φάληρο, Ν. Σμύρνη). Το προεδρείο του ΟΣΑ πρότεινε τη θέσπιση νομοθετικής ρύθμισης στην κατεύθυνση της τακτοποίησης της εκκρεμότητας των συναδέλφων αυτών.

Η πρόεδρος όμως του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Μαρία Μενενάκου, πρότεινε στον υπουργό Υγείας την κατάργηση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά και την ενσωμάτωσή του στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής, όπως επίσης και την κατάργηση των λοιπών Οδοντιατρικών Συλλόγων της χώρας και την αντικατάστασή τους από έναν Οδοντιατρικό Σύλλογο ανά περιφέρεια, στην έδρα της περιφέρειας.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι του ΟΣΑ αντέδρασαν έντονα, επιχειρηματολογώντας πως οι Σύλλογοι όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθούν αλλά θα πρέπει να ενισχυθούν και θωρακιστούν θεσμικά ώστε να επιτελούν με επιτυχία το έργο που τους έχει ανατεθεί και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην των Συλλόγων και των ενδιαφερομένων οδοντιάτρων

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δέχτηκε τα επιχειρήματα του ΟΣΑ και απέρριψε την πρόταση.

Τέλος, στα πλαίσια της συνάντησης ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής υπέβαλε στον Υπουργό προτάσεις για νομοθετικές ρυθμίσεις θεμάτων που αφορούν στην άσκηση της οδοντιατρικής και της θεσμικής ενίσχυσης των Συλλόγων και συστάθηκε ειδική Επιτροπή για να αποφανθεί για το θέμα.

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο