Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δείπνο στο Παρίσι: εσείς τι θα επιλέξετε;

Δείπνο στο Παρίσι: εσείς τι θα επιλέξετε;

Η γαστρονομία είναι μέρος της γαλλικής κουλτούρας, και το Παρίσι δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση από τον κανόνα, με τις επιλογές να είναι κυριολεκτικά αμέτρητες, από την παραδοσιακή γαλλική κουζίνα έως τη σύγχρονη εκδοχή της τέχνης της μαγειρικής. Το travelplan.gr σάς προτείνει τρόπους για να την απολαύσετε, εσείς απλώς επιλέξτε! 1. Πικνίκ Ο πιο […]

Η γαστρονομία είναι μέρος της γαλλικής κουλτούρας, και το Παρίσι δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση από τον κανόνα, με τις επιλογές να είναι κυριολεκτικά αμέτρητες, από την παραδοσιακή γαλλική κουζίνα έως τη σύγχρονη εκδοχή της τέχνης της μαγειρικής.

Το travelplan.gr σάς προτείνει τρόπους για να την απολαύσετε, εσείς απλώς επιλέξτε!

1. Πικνίκ
Ο πιο εύκολος τρόπος για να δειπνήσετε στο Παρίσι είναι ίσως και ο πιο απολαυστικός. Βγείτε λοιπόν για ψώνια στις boulangeries, στις fromageries και τις patisseries και ετοιμάστε διάθεση και καλάθι για πικνίκ. Σειρά έχει η επιλογή του μέρους. Εκεί δε θα χρειαστεί αρκετή σκέψη, καθώς η γαλλική πρωτεύουσα προσφέρει μια πληθώρα επιλογών για δείπνο στο γρασίδι. Εμείς πάλι θα σας προτείναμε ανεπιφύλακτα τη Rue Mouffetard λόγω της μοναδικής ατμόσφαιρας που προσφέρει.

2. Στα νερά του Σηκουάνα
Μια κρουαζιέρα με τα φημισμένα bateaux mouches του Σηκουάνα είναι πάντα ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίσετε το Παρίσι. Αν τώρα συνδυάσετε την κρουαζιέρα με ένα δείπνο εν πλω, τότε ακόμη καλύτερα. Βρείτε ένα τραπέζι που να εξασφαλίζει την καλύτερη θέα και αφεθείτε στους ήχους του βιολιού και του πιάνου. Σκέφτεστε τίποτα πιο ρομαντικό;

3. Food Tour
Έχετε ακούσει ποτέ για τα food tours που διοργανώνονται στο Παρίσι; Αν όχι, τότε να σας ενημερώσουμε πως μπορεί να μην πρόκειται για τον καλύτερο τρόπο να γνωρίσετε τα αξιοθέατα της Πόλης του Φωτός, αλλά σίγουρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε τη γαλλική κουζίνα. Αφεθείτε λοιπόν στα έμπειρα χέρια των εξειδικευμένων οδηγών και δοκιμάστε μοναδικές συνταγές σε μέρη που δύσκολα θα βρίσκατε αν δοκιμάζατε να γνωρίσετε την πόλη μόνοι σας.

4. Στα αστέρια της Michelin
Αν το budget σας το επιτρέπει, τότε πρέπει να σας πούμε πως η Γαλλία έχει το μεγαλύτερο αριθμό εστιατορίων βραβευμένων με αστέρια Michelin από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Για την ακρίβεια έχει 594 εστιατόρια, την ίδια ώρα που ολόκληρη η Ιαπωνία, για παράδειγμα, έχει 317 εστιατόρια. Η γαλλική πρωτεύουσα μπορεί να υπερηφανεύεται πως έχει 79 βραβευμένα εστιατόρια, από τα οποία τα 10 έχουν κατακτήσει τη μεγαλύτερη διάκριση, δηλαδή τα 3 αστέρια. Οι επιλογές λοιπόν είναι αρκετές, απλώς φροντίστε να έχετε κάνει την κράτησή σας εγκαίρως.

5. Μαθήματα γαλλικής κουζίνας
Όποιος από τους παραπάνω κι αν είναι ο αγαπημένος σας τρόπος για να γευτείτε τη γαλλική κουζίνα, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη χαρά της δημιουργίας. Στο Παρίσι λοιπόν θα βρείτε αρκετές ευκαιρίες για να παρακολουθήσετε κάποιο μάθημα, που μπορεί να είναι από ένα μάθημα μοριακής κουζίνας έως ένα μάθημα ζαχαροπλαστικής (ένας τομέας όπου οι Γάλλοι κυριαρχούν).

6. Οινογνωσία
Τίποτα δε θα μπορούσε να ολοκληρώσει καλύτερα ένα δείπνο από ένα καλό κρασί, κι αυτό είναι κάτι που βρίσκεται αρκετά βαθιά εντυπωμένο στη γαλλική γαστρονομική κουλτούρα. Το Παρίσι λοιπόν δε θα αφήσει αδιάφορους ούτε τους οινογνώστες, καθώς μπορεί να μην έχει αμπελώνες, έχει όμως μερικά από τα πιο φημισμένα παλαιά κελάρια του κόσμου. Ανακαλύψτε τα!

*Ο CEO, κ. Γεώργιος Δασκαλάκης, και η ομάδα του travelplan.gr σάς εύχονται καλά ταξίδια!

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024