Ο Μάριους, αρσενική καμηλοπάρδαλη του ζωολογικού κήπου της Κοπεγχάγης, θανατώθηκε για να αποφευχθεί ενδογαμία στην ομάδα του κήπου, παρά τη συλλογή υπογραφών εναντίον της απόφασης. Το προσωπικό του ζωολογικού κήπου σκότωσε, τεμάχισε την καμηλοπάρδαλη και την τάισε στα λιοντάρια μπροστά στους επισκέπτες του κήπου, ανάμεσά τους και σε αρκετά παιδιά, και έχει πλέον αρχίσει να δέχεται ακόμη και απειλητικά τηλεφωνήματα.

Ο Μάριους, αρσενική καμηλοπάρδαλη του ζωολογικού κήπου της Κοπεγχάγης, θανατώθηκε για να αποφευχθεί ενδογαμία στην ομάδα του κήπου, παρά τη συλλογή υπογραφών εναντίον της απόφασης. Ο τεμαχισμός της, πριν ταΐστεί στα λιοντάρια, έγινε μπροστά στους επισκέπτες (ανάμεσά τους και παιδιά), και η υπόθεση έχει προκαλέσει τέτοιες αντιδράσεις που το προσωπικό του κήπου δέχεται μέχρι και απειλητικά τηλεφωνήηματα.

Η καμηλοπάρδαλη, ηλικίας 18 μηνών, είχε κοινό γενετικό υπόβαθρο με τις υπόλοιπες αρσενικές καμηλοπαρδάλεις του κήπου της Κοπεγχάγης και έτσι η διεύθυνση αποφάσισε, για να αποφύγει την γονιδιακή «ανακύκλωση» και την ενδεχόμενη γέννηση ασθενών ζώων, να θανατώσει τον Μάριους.

Ζωολογικός κήπος στη Βρετανία προσφέρθηκε να πάρει τον Μάριους, ξεκινώντας και συλλογή υπογραφών (μαζεύοντας περίπου 20.000). Τελικά όμως η διεύθυνση προχώρησε στη θανάτωση, που έγινε με πυροβολισμό στο κεφάλι του ζώου.

Στη συνέχεια, οι κτηνίατροι του κήπου τεμάχισαν την καμηλοπάρδαλη ενώπιον των επισκεπτών του κήπου. Αρκετά παιδιά βρίσκονταν ανάμεσα στο κοινό.

Ορισμένα από τα τμήματα της σορού του ζώου ταΐστηκαν στη συνέχεια στα λιοντάρια του κήπου (επίσης ενώπιον του κοινού). Τα υπόλοιπα στάλθηκαν σε πανεπιστήμια.

Μετά το περιστατικό όμως, που είχε πάρει μεγάλη έκταση, οι αντιδράσεις εντάθηκαν. Ο διευθυντής του κήπου, Μπενγκτ Χολστ, είπε πως στόχος προσωπικών απειλών έχει γίνει και ο ίδιος.

«Λαμβάνω ευθείες απειλές εναντίον του ζωολογικού κήπου, εμού και της οικογένειάς μου» είπε ο Χολστ, σύμφωνα με το Reuters. Σε τηλεφώνημα που έγινε στο σπίτι του στη μέση της νύχτας, όπως είπε, ο άγνωστος του είπε πως εκείνος και η οικογένειά του «αξίζουν να πεθάνουν».

Εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου είπε ότι και άλλα μέλη του προσωπικού του κήπου έχουν δεχθεί απειλές. Η διεύθυνση υπερασπίζεται την απόφασή της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr