Σχέδιο για μερική αποζημίωση ασφαλισμένων σε Ασπίς και Commercial Value
Σχέδιο για τη μερική αποζημίωση των πρώην ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value έχει καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών. Το σχέδιο προβλέπει την άμεση αποζημίωση ασφαλισμένων της Ασπίς που έχουν απαιτήσεις έως 2.000 ευρώ και των ασφαλισμένων της Commercial με απαιτήσεις έως 15.000 ευρώ υπό την προϋπόθεση πως θα συναινέσουν στην οριζόντια απομείωση της αξίας των απαιτήσεών τους κατά 50% περίπου.
Σχέδιο για τη μερική αποζημίωση των πρώην ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value έχει καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή» το σχέδιο προβλέπει την άμεση αποζημίωση ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια που έχουν απαιτήσεις έως 2.000 ευρώ και ασφαλισμένων της Commercial Value με απαιτήσεις έως 15.000 ευρώ υπό την προϋπόθεση πως θα συναινέσουν στην οριζόντια απομείωση της αξίας των απαιτήσεών τους κατά 50% περίπου.
Οι περιπτώσεις αυτές αντιπροσωπεύουν το 75% των ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια και το 95% των ασφαλισμένων της Commercial Value, όταν οι εκκρεμείς υποχρεώσεις των δύο εταιρειών αφορούν 205.000 συμβόλαια της Ασπίς Πρόνοια και 62.500 συμβόλαια της Commercial Value.
Οι απαιτήσεις των υπολοίπων ασφαλισμένων θα καλυφθούν από την αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των δύο εταιρειών, η οποία θα μεταφερθεί σε ένα ταμείο, με στόχο την καλύτερη διαχείρισή της.
Η περιουσία της Ασπίς Πρόνοια αποτιμάται στα 120 εκατ. ευρώ και της Commercial Value σε 110 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο προϋπολογισμός της ΕΕ για την έρευνα πρέπει να είναι ανθεκτικός στις κρίσεις, λένε οι περιφέρειες
- Θεσσαλονίκη: Τι ισχυρίζονται οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 54χρονου
- Καλλιθέα: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 58χρονου που πυροβόλησε γυναίκα
- Super League: Ο Ομπρένοβιτς ορίστηκε στο Καραϊσκάκη, ο Γιαμπλόνσκι σφυρίζει στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
- Έπρεπε να τον είχα κλοτσήσει πιο δυνατά. Το άξιζε – Αμετανόητος αντιφασίστας, ο θρύλος Καντονά στις Κάννες
- Αμηχανία και νεύρα από Μαρινάκη μετά τη συνέντευξη που έδωσε ο Δημητριάδης – «Βλέπω κάποιους ευαίσθητους να ενοχλούνται»
- Λέσβος: Στους δρόμους ξανά οι κτηνοτρόφοι – Διεκδικούν εμβολιασμό για τον αφθώδη πυρετό και αποζημιώσεις
- Η επίσημη ενημέρωση της Βαλένθια για τον Μπράξτον Κι ενόψει του Game 5 με τον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-143x85.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442