Γαλάζιο μέτωπο στην Κ.Μακεδονία, υποψήφιος και ο Γ.Ιωαννίδης
Την υποψηφιότητά του για την Κεντρική Μακεδονία ανακοίνωσε την Παρασκευή ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Γιάννης Ιωαννίδης. Όπως εκτιμάται η ΝΔ αναμένεται να δώσει την στήριξή της στον κ. Ιωαννίδη, αγνοώντας την υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος έσπευσε να ανακοινώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος την Πέμπτη, χωρίς να έχει συμφωνήσει με την Συγγρού.
Την υποψηφιότητά του για την Κεντρική Μακεδονία ανακοίνωσε την Παρασκευή ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Γιάννης Ιωαννίδης. Όπως εκτιμάται η ΝΔ αναμένεται να δώσει την στήριξή της στον κ. Ιωαννίδη, αγνοώντας την υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος έσπευσε να ανακοινώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος την Πέμπτη, χωρίς να έχει συμφωνήσει με την Συγγρού.
Σε δήλωσή του, που δημοσιοποιήθηκε από το πολιτικό του γραφείο, ο κ. Ιωαννίδης σημειώνει:
«Είναι γνωστή η αγάπη που τρέφω για τον τόπο μου, καθώς και ο σεβασμός μου για τις θυσίες και τους αγώνες των Μακεδόνων στη μακραίωνη Ιστορία μας.
Μετά από πολλή σκέψη και έχοντας ήδη υπηρετήσει την πολιτική από το βήμα του βουλευτή και τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού, αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην υπηρεσία και την κρίση των Μακεδόνων συμπολιτών μου στις εκλογές του Μαΐου για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.
» Αποφάσισα να θέσω την υποψηφιότητά μου στην κρίση των Μακεδόνων συμπολιτών μου με στόχο να αναδείξω και να επιλύσω τα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πέρα από τα στενά κομματικά ‘τείχη’, όπως άλλωστε το απαιτούν οι σημερινοί καιροί.
» Προσδοκία μου είναι η υποψηφιότητά μου να δώσει στην επικείμενη αναμέτρηση για τις περιφερειακές εκλογές τον χαρακτήρα που της αναλογεί και της αξίζει, με κυρίαρχο διακύβευμα την προσφορά στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους σε πλήρη αντιστοιχία με την προσπάθεια για εκσυγχρονισμό των υποδομών».
Επιμένει και ο Τζιτζικώστας
Πάντως, στην υποψηφιότητά του επιμένει και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, όπως δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους.
«Ο προεκλογικός αγώνας ξεκίνησε. Εύχομαι όλοι οι υποψήφιοι στην Περιφέρειά μας να δώσουμε έναν έντιμο και πολιτισμένο αγώνα για το καλό των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας. Σας ευχαριστώ» είπε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση αν θα επιμείνει στην υποψηφιότητά του σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία στηρίξει επίσημα τον Γιάννη Ιωαννίδηαπάντησε «κανονικά», δηλαδή θα είναι υποψήφιος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ολυμπιακός: Τελευταίο φιλικό πριν τη Ναϊμέγκεν
- Σύρος: Αναπαράσταση και αυτοψία στο σπίτι όπου μαχαιρώθηκε η 42χρονη διασώστρια
- [ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση
- Τσιτσιπάς: «Τα αεροδρόμια θα έπρεπε να έχουν μια ουρά για όσους ξέρουν να βγάζουν το λάπτοπ τους»
- TikTok και σούπερ μάρκετ: Πώς τα social media αλλάζουν τον τρόπο που ψωνίζουμε
- Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία, με ισχυρά φαινόμενα και πτώση θερμοκρασίας – Red code σε τρεις περιοχές
- Φταίει η Τεχνητή Νοημοσύνη που μιλάμε πιο απότομα;
- Παναθηναϊκός: «Το ποσοστό μεταπώλησης που διατήρησε η Χάποελ Μπερ Σεβά στον Κάνγκουα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)










![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442