Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πάνω από 1.100 μετανάστες σε μία ημέρα ανοικτά των ιταλικών ακτών

Πάνω από 1.100 μετανάστες σε μία ημέρα ανοικτά των ιταλικών ακτών

Το Ναυτικό της Ιταλίας διέσωσε 1.123 μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτές βάρκες ανοικτά των ακτών της Λαμπεντούζα σε διάστημα 24 ωρών. Η μετανάστευση από τη Βόρεια Αφρική αγγίζει πλέον επίπεδα ρεκόρ. Επτά άλλοι μετανάστες πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φθάσουν το ισπανικό θύλακα της Θέουτα.

Το Ναυτικό της Ιταλίας διέσωσε 1.123 μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτές βάρκες ανοικτά των ακτών της Λαμπεντούζα σε διάστημα 24 ωρών. Η μετανάστευση από τη Βόρεια Αφρική αγγίζει πλέον επίπεδα ρεκόρ.

Οι μετανάστες βρέθηκαν σε οκτώ βάρκες και ένα πλοιάριο περίπου σε απόσταση 120 ναυτικών μιλίων νότια-ανατολικά της ιταλικής νήσου Λαμπεντούζα.

Μεταξύ των μεταναστών που περισυνελλέγησαν περιλαμβάνονται 47 γυναίκες, τέσσερις εκ των οποίων έγκυες, και 50 παιδιά, προερχόμενοι όλοι από την Υποσαχάρια Αφρική, όπως εκτιμούν αξιωματικοί του ιταλικού Ναυτικού.

Περίπου 2.000 μετανάστες έφτασαν στις ιταλικές ακτές τον περασμένο μήνα, αριθμός δεκαπλάσιος από τον αντίστοιχο αριθμό που καταγράφηκε τον Ιανουάριο του 2013.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον επτά μετανάστες πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φθάσουν το ισπανικό θύλακα της Θέουτα στη Βόρεια Αφρική.

Τοπικοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για εντοπισμό των σορών έξι ανδρών και μιας γυναίκας που βρέθηκαν σε παραλία στο γειτονικό Μαρόκο. Όλοι ήταν ήταν μέρος μιας ομάδας περίπου 400 αφρικανών που προσπάθησαν να εισέλθουν στο ισπανικό έδαφος την Πέμπτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024