Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι μάρτυρες δεν αναγνώρισαν τους κατηγορούμενους για το Βελβεντό

Οι μάρτυρες δεν αναγνώρισαν τους κατηγορούμενους για το Βελβεντό

Με την εξέταση τριών μαρτύρων συνεχίστηκε η δίκη των έξι κατηγορούμενων (Ν. Ρωμανός, Γ. Μιχαηλίδης, Φ. Χαρίσης, Δ. Μπουρζούκος, Αρ. Ντάλιος και Δημ. Πολίτης) για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό στις αρχές Φεβρουαρίου 2013, που επίσης κατηγορούνται για συμμετοχή στην «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Οι μάρτυρες δεν αναγνώρισαν τους κατηγορούμενους.

Με την εξέταση τριών μαρτύρων συνεχίστηκε την Τρίτη η δίκη των έξι κατηγορούμενων (Ν. Ρωμανός, Γ. Μιχαηλίδης, Φ. Χαρίσης, Δ. Μπουρζούκος, Αρ. Ντάλιος και Δημ. Πολίτης) για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό στις αρχές Φεβρουαρίου 2013.

Οι έξι αντιμετωπίζουν και την κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Και οι τρεις μάρτυρες που εξετάστηκαν (ένας ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ πολύ κοντά στο υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ένας πελάτης στην τράπεζα, καθώς και ένας υπάλληλος στα ΕΛΤΑ όπου έγινε η άλλη ληστεία) δεν αναγνώρισαν κάποιον από τους κατηγορούμενους.

Σε επίμονες ερωτήσεις του δικαστηρίου και της υπεράσπισης ανέφεραν πως, ουσιαστικά, ούτε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής τους στις αστυνομικές αρχές είχαν αναγνωρίσει κάποιον κατηγορούμενο.

Ενδεικτική μπορεί να θεωρηθεί η μαρτυρία του ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ:«Ένας από τους τρεις δράστες ήταν έξω από την τράπεζα λέγοντας στον κόσμο που βρισκόταν εκεί ότι «δεν έχουμε πρόβλημα μαζί σας, αλλά με την τράπεζα». Όλα έγιναν ήπια, χωρίς να νιώσουμε απειλή»είπε ο μάρτυρας που επίσης ανέφερε πως«μου έκανε εντύπωση πως κατά τη διαδικασία της αναγνώρισης τα πρόσωπα που κλήθηκα να αναγνωρίσω ήταν υπερβολικά χτυπημένα και παραμορφωμένα στο πρόσωπο. Δε θα μπορούσα σε καμιά περίπτωση να τους αναγνωρίσω, ακόμα και αν είχα δει τα πρόσωπά τους προηγουμένως, κάτι που δεν είχε συμβεί αφού οι δράστες που είχα δει εγώ τα είχαν καλυμμένα».

Στην κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία είχε αναφέρει πως αναγνωρίζει δύο από τους κατηγορούμενους κατά 50%«βάσει σωματότυπου». Όταν ερωτήθηκε για αυτό από τον εισαγγελέα, ο μάρτυρας εξήγησε πως αυτό που εννοούσε ήταν πως οι ληστές «είχαν απολύτως κοινό σωματότυπο, που θα μπορούσε να ανήκει στον οποιοδήποτε μέσο άνθρωπο».

Επιπλέον, ανέφερε πως σε όλη τη διαδικασία της εξέτασής του από τους αστυνομικούς «υπήρξε μεγάλη πίεση από την πλευρά της αστυνομίας. Πήγαμε στην αστυνομία το μεσημέρι και φύγαμε το πρωί της επόμενης μέρας».

Σε γενικές γραμμές και οι τρεις μάρτυρες που εξετάστηκαν ανέφεραν πως δεν αισθάνθηκαν ότι κινδυνεύουν ή πως οι κατηγορούμενοι είχαν σαν στόχο να βλάψουν τη σωματική τους ακεραιότητα.

Ο μάρτυρας-πελάτης της τράπεζας ανέφερε πως ένιωσε καθησυχασμένος όταν κατάλαβε«ότι δεν πρόκειται για κοινούς ληστές».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024